Geçtiğimiz yıllarda Sezen Aksu tarafından keşfedilen ve o günden bu yana Sezen Aksu’nun vokalistliğini yapan Tireli Rümeysa Tekkelioğlu Türkiye’nin yeni starı olma yolunda ilerliyor.

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire’de doğup büyüyen 29 yaşındaki Rümeysa Tekkelioğlu, eğitim hayatından sonra teknoloji tasarım öğretmeni olarak İstanbul’da görevine başlamıştı. Öğretmenlik görevini yaparken Acun ILICALI’nın hazırlayıp sunduğu O SES TÜRKİYE yarışmasına katılan Rümeysa, katıldığı yarışmada Sezen Aksu’nun “Ah İstanbul” isimli şarkısını seslendirmişti. Sergilediği muhteşem performansa rağmen kontenjan sorunu yüzünden yarışmadan elenmek zorunda kalan Tireli Rümeysa için usta sanatçı Sezen Aksu harekete geçti. Acun Ilıcalı’yı arayarak Tireli Rümeysa’ya ulaşan Aksu, Rümeysa’yı Türkiye’nin yeni starı yapmak için kolları sıvadı. Kısa süre içinde yurt içi ve yurt dışında birçok konserde Sezen Aksu ile birlikte sahne alan Tireli Rümeysa şimdi kendi albümü için hazırlıklara başladı. Dünyaca ünlü olan Enbe Orkestarsı’nın son albümünde “Ayrılık” isimli şarkıyı seslendiren Rümeysa şimdiden Türkiye’nin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Seslendirdiği şarkılarla tüm dinleyicilerin dikkatini üzerine çekmeyi başaran Rümeysa Tirelilerin desteğini beklediğini söyledi.

EN BÜYÜK HAYALİM TİRE’DE KONSER VERMEK

Müzik hayatı ile ilgili ne varsa HaberTire Gazetesi’ne anlatan Rümeysa; “ En büyük hayalim bir gün doğup büyüdüğüm yer olan Tire’de konser vermek” dedi.  Tireli Rümeysa HaberTire Gazetesine yaptığı açıklamada; “İlk albümüm için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Sezen Aksu’nun sonuna kadar destek verdiği bu albümde şarkıların çoğu kendisine ait. Yürüdüğüm bu yolda Tirelilerin desteğini bekliyorum. Enbe Orkestrası’nın son albümünde seslendirdiğim “Ayrılık” isimli şarkımı Youtube’dan “Rümeysa Ayrılık” yazarak dinleyebilirsiniz. Aynı şarkıyı İTunes’dan da indirebilirsiniz” dedi.

Rümeysa Tekkelioğlu önümüzdeki günlerde HaberTire Gazetesi aracılığıyla daha geniş bir röportaj yapacağını belirtti.






HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi