15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 43. Turizm Haftası başladı. İzmir Valiliği tarafından kutlamaların merkezi konumunda olan ilçemizde kutlamaların ilk günü son derece renkli görüntülere sahne oldu. 
Kutlama programına, TÜRSAB, Rehberler, Otelciler ve turizm sektörünün İzmir’deki ileri gelen temsilcileri de büyük ilgi gösterdi. Sektör temsilcileri, Tire’de turizmin gelişmesi için uygun bir ortamın bulunduğunu belirterek buna katkı sunacaklarını kaydettiler.

“ALANYA’DAN GELDİĞİMDE İLK AKLIMA GELEN”

Belediye Kültür Merkezinde yapılan törende bir konuşma yapan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, 3 yıl önce Alanya’dan Tire’ye atandığında ilk düşündüğü projelerden birinin kültür ve tarih kenti Tire’yi turizme açmak ve daha iyi tanıtılması için çalışmalar yapmak olduğunu belirtti. 
İki yıl boyunca Tire’de büyük ilgi gören Turizm Haftası kutlamaları yaptıklarını belirten Kaymakam Tanrıseven, bu yıl ise İzmir’in turizm haftası törenlerine ev sahipliği yapmanın mutluluğu içinde olduklarını kaydetti.
Tanrıseven, Tire’de yüz yıllar boyunca, farklı din, kültür ve inançlar bir arada hoşgörü içinde yaşadıklarını, bu yönüyle de Tire’nin kültür ve inanç turizmi mirasının son derece zengin olduğunun altını çizdi.

KAYMAKAM TANRISEVEN: “AGRO VE GASTRO POTANSİYELİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ''

Tanrıseven, şunları kaydetti: ‘‘Kültür turizminin yanı sıra agro turizm (tarım turizmi) ve gastro turizm (yiyecek odaklı turizm) konusunda da Tire, Türkiye’de en mümbit potansiyele sahip kentlerden biridir. Önceki sene yaptığımız Ot Şenliği, geçen sene düzenlediğimiz Tarımsal ve Yöresel Ürünler Festivali ile İlçemizin tanıtımı için önemli adımlar attık. Bu çerçevede Tire’yi yurtiçinde ve yurtdışında daha çok tanıtarak, ilçemize daha fazla turist çekeceğiz. Kazanan Tire olacak, Tire Esnafı olacak, Ülkemiz olacak.”
 

BAŞKAN DURAN: ‘‘BU ORGANİZASYON  İLÇEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’’

    Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, böyle bir organizasyonun ilçemizde yapılmasının önemine vurgu yaparak emeği geçen İzmir Valimize, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teşekkür etti.  Duran, ‘‘Medeniyetlerin beşiği binlerce yıllık Şehr-i Muazzam Tire’yi Kültür, Sanat, Tarih ve Turizmin merkezi yapmak ve marka şehir haline getirmek için çalışmalar yapacağız’’ dedi.

VALİ YARDIMCISI DAMATLAR: ‘‘TİRE TURİZM DESTİNASYONUNDA ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELECEK’’
    Törende bir konuşma yapan İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar Tire’nin tarihi, tarım ve hayvancılık potansiyeli ve turizmdeki gücüne vurgu yaptı. Kaymakam Tanrıseven’in 43. Turizm Haftasının Tire’de yapılmasındaki girişimlerine de vurgu yapan Damatlar; ‘‘Tire turizm destinasyonunda önümüzdeki dönemde büyük gelişmeler gösterecektir’’ dedi.
 
GÖSTERİLER SOLUKSUZ İZLENDİ

    Protokol Konuşmalarının ardından törenlere geçildi. Halk Oyunları ve Mehteran Gösterisi ile başlayan etkinlikler İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu gösterisi ile devam etti. Programda Tire Belediyesi Armoni Bandosu Konseri izleyenler keyif dolu dakikalar yaşattı. 
Turizm konulu Kompozisyon yarışmasında ödül alan öğrencilere ödülleri Kaymakam Dr. Hasan nrıseven tarafından verildi. Gösterilerin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından stantlar gezildi.

HAFTANIN PROGRAMI

Turizm Haftası etkinlikleri İlçemizde hafta boyu sürecek. Program çarşamba günü saat 15.00’de Kutuhan’da düzenlenecek Yöresel Kıyafetler Defilesi ile devam edilecek. Cuma günü ise yine Kutuhan’da 13:00-17:00 saatleri arasında ödüllü Yöresel Yemek Yarışması finali gerçekleştirilecek.
Ayrıca hafta boyunca Turizm Haftası ile ilgili afişler asılarak, broşürler dağıtılacak. 
 

Editör: Haber Merkezi