FESTİVALE RENK KATACAKLAR
Köylerinin böyle bir festivale mekan olarak seçilmiş olmasından dolayı ayrıca mutlu olan gençler, bu festivalin başrolündeki kişiler olarak, festivale renk katmak adına, zeybek oyunlarını profesyonel bir eğitimle öğrenip sahnelemeyi amaçlamakta.

HAFTADA ÜÇ GÜN ÇALIŞARAK HAZIRLANIYORLAR
Yedi kişiden oluşan genç halk dansı topluluğu Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftanın üç günü çalışmalarını sürdürmekte. Tire’de zeybeği iyi oynayan isimlerden biri olan ve zaman zaman eğitim de veren Ahmet Abay’dan destek alan ekip üyeleri, çalışmalarını köydeki kullanılmayan eski kahvehane binasında sürdürmekte.

EKİP ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR
Özgür Tonkuş, Mustafa Görgü, Umut Yeter, Saffet Karadiş, Sinan Ergel, Sadık Kala, Muzaffer Razlık isimlerinden oluşan ekip, festival günün heyecanla bekliyor. Festival alanını dolduracak olan binlerce insanın önünde hünerlerini sergileyecek, Ege kültürünün değişmez parçası zeybek oyununun güzelliklerini ortaya koyacak olan grup üyeleri ve hocaları Ahmet Abay, kendilerine destek veren Semra Uruk Aydın’a ve köy muhtarı Ali Turgut’a özellikle teşekkür ettiler.
 

Editör: Haber Merkezi