Ercan ÇELİK

12 Mart 2019 tarihinde tescil işlemlerini tamamlayan kulüp, halk oyunları branşında faaliyet gösteren Tire’nin ilk kulübü oldu. Kulübün kuruluş amacı, yurt içinde ve yurt dışında halk dansları ve bunların ilgili olduğu alanlarda geleneksel ve modern tekniklerle çalışmalar yapmak, gençlerin boş zamanlarını ilgi ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmeleri için her türlü eğitsel, sanatsal, kültürel ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirmek,  çeşitli branşlarda sportif faaliyetlerde bulunarak spora olan ilgiyi artırmak ve sporcu yetiştirmek.  

Bu amaçlar doğrultusunda ilk faaliyet olarak 16 mart 2019 da Türkiye Halk Oyunları Federasyanu tarafından İzmir'de gerçekleştirilen kulüplerarası halk oyunları yarışmasında minikler kategorisi geleneksel düzenlemesiz dalda, yöremizin oyunlarıyla Tire’yi temsil ettiler.

Yarışma sonrası kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yarışmaya katılmamızda kulübümüze destek veren Tire Belediyesi'ne, Tire Süt kooperatifine, Gaziemir Ermat Otomotiv'e, Sn. Aliekber GÜL'e ve kıymetli velilerimize teşekkürlerimzi sunuyoruz.  Ayrıca oyuncularımızı ve antrenörlerimizi de kutluyoruz. Yoğun geçen çalışma döneminin ardından oyuncularımız, değerli aileleri ve uzaktan yakından ziyaretimize gelen dostlarımızla Sultan Nevruz'u şanına yakışır biçimde kutlamaya çalıştık. Minik yüreklere doğa sevgisini yerleştirebilmek, nevruzun kültürümüzdeki yerini ve önemini kavratabilmek amacıyla fidan dağıtımı ve dikimi yaptık; Tire Kültür Derneği tarafından hazırlanan Nevruz Özel dergilerini okumalarını sağladık.

Halat çekme, ip atlama, çuval yarışı yakan top gibi oyunların yanı sıra müzisyenlerimizin eşliğinde zeybek ezgileri ve danslarıyla baharı karşıladık.   Fidanlar için Tire Orman İşletme Şefliği'ne, dergiler için Tire Kültür Derneği'ne, fotoğraflarımız için Kıyı Ege Gazetesi'ne, müzisyen dostlarımıza, kardeş kulübümüz Han Halk Oyunları Kulübüne ve Haber Tire ailesine etkinliğimize yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür ederiz.

Yaren Halk Dansları GSK olarak yöremizi en iyi şekilde temsil edeceğimizin sözünü veriyor ve herkesi kulübümüze destek olmaya davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi