Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Tire Halk Eğitimi merkezi zeybek yarışma ekibini prova esnasında ziyaret ederek, çalışma sonrasında Pizza House'ta bir araya gelip ekip üyeleriyle sohbet etti. 



Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Halk Oyunları yarışmasında Tire'yi başarıyla temsil ederek üst tura katılmaya hak kazanan ekibe ve eğitmenleri Halil Altın'a bu hafta sonu yapılacak olan bölge yarışmasında başarılar dileyen Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, "Tire'nin en büyük eksikliklerinden biri de halk oyunları yarışmalarına katılan bir ekibinin olmayışıydı. Sizlerin emeği ve özverisi ile kentimizin halk oyunları konusunda da konuşulabileceği gösterilmiş oldu." dedi.
HALK OYUNLARI KULÜBÜ KURULACAK
Halk oyunları müsabakalarını hem ilçenin tanıtımı hem de kültürün yaygınlaştırılması nedeniyle önemsediklerini söyleyen Ayvalı, "Bu nedenle de gelecek yıl derneğimiz bünyesinde bir halk oyunları kulübü kurmayı planlıyoruz. Böylece Tiremizin halk oyunları yarışmalarında temsil edilmesine katkı sağlamak istiyoruz. Hafta sonu gerçekleşecek olan yarışmada hepinize başarılar diliyor, Tire'ye kupa ile döneceğinize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Derneğin 22 Mart Nevruz programında görev alarak katkı sağlayan zeybek ekibine bir kez daha teşekkür eden Ayvalı, "Tire Kültür Derneği olarak başarılı ve amacına ulaşan bir etkinliği sizlerin de katkılarıyla gerçekleştirdik. Bu kültür değerimize katkı sağlayan sizlere Tireliler ve derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum. Derneğimizin her organizasyonunda sahne gösterilerini hazırlayan eğitmenimiz Halil Altın'a da teşekkür ediyorum. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Turhan Eke'ye de Nevruz etkinliklerimizdeki desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Zeybek Eğitmeni Halil Altın da Tire Kültür Derneği'nin ülkede ses getiren projelerinde yer almaktan her zaman gurur duyduğunu belirterek, dernek bünyesinde görev almaktan dolayı kendisinin ve ekibinin onur duyduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi