Tire Ticaret Odası ve Tire Kültür Derneği , "Tireliler Hareketi" isimli proje kapsamında işbirliği yapma kararı aldı.





Dilek KART





Tire dışında yaşayan Tireliler ile iletişime geçmek ve yaşadıkları şehirlerde önemli görevlerde bulunan, yetki ve imkânları ile başarılı bir kariyere sahip Tirelilerin, Tire ile ilgili projelerde görüşlerini alarak etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak amacıyla geliştirilen Tireliler Hareketi projesi ‘Evet Yapabiliriz’ sloganı ile uygulanmaya başladı.

Proje kapsamında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Tire Ticaret Odası ve Tire Kültür Derneğince yürütülecek çalışmalar ile Tire dışında yaşayan Tirelilerin doğdukları kent ile ticari, bürokrasi, kültür ve turizm alanlarında işbirliği imkânlarını artırmayı amaçlanıyor.   





HEMŞERİLİK BİLİNCİNİN GELİŞTİRMESİ HEDEFLENİYOR
Tireliler Hareketi projesi işbirliği protokolü imza töreninde proje hakkında bilgiler veren Tire Kültür Derneği Başkan Yardımcısı ve Tire ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Taykut, “Tire tarih boyunca yetiştirdiği insan kaynakları bakımından oldukça önemli bir kent. Tire’den yetişen birçok hemşerimiz, ticaret, bürokrasi, siyaset, turizm, ilim, bilim ve sanat alanlarında oldukça önemli başarılara imza atmış ve geniş olanaklara, yetkilere sahip konumdalar. İlçemiz dinamiği, bu hemşerileri ile sağlıklı ilişkiler kuramamakta, onların güç, yetki, imkân ve yeteneklerinden yeterince faydalanamamaktaydı” dedi.





Tireliler Hareketi projesi ile Tire dışında yaşayan Tirelilerin doğup büyüdükleri şehirlerine hizmet etme ve imkânlarını Tire için seferber edebilmeleri amacıyla Tire ile güçlü bağlar oluşturmalarını sağlayacaklarını ifade eden Taykut, “Evet Yapabiliriz’ sloganı ile uygulamaya başladığımız Tireliler Hareketi projesi ile Tire dışında yaşayan Tirelileri bir araya getirmeyi ve Tireliler arasında dayanışmayı artırarak, hemşerilik bilincini geliştirmeyi hedefliyoruz. Onlarla birlikte ilçemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik hedefler belirleyerek, bu hedefler doğrultusunda projeler üretip uygulamayı düşünüyoruz. İlçemizin ekonomi, turizm, tarım ve kültürel mirası ile ilgili iş ve projelerde Tire dışında yaşayan Tirelilerin de aktif olarak yer almasını sağlayacağız. Ayrıca Tire'de üretilen tarımsal, sanayi ve el sanatları ürünlerinin tanıtımı ve kolaylıkla pazar bulabilmesi için Tire dışında yaşayan hemşerilerimizin fikir, düşünce, olanak ve tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Bu projeyi hayata geçirmek için bizimle iş ve gönül birliği yapan Sayın Hüseyin Çapkınoğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 

“TİRE’NİN GELECEĞİ ADINA BU PROJEYİ ÖNEMSİYORUM”
İmza töreninde konuşan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu ise, Tireliler Hareketi projesinin Tire’nin geleceğinin yeniden yapılanmasına yönelik iş ve işlemlerde oldukça önemli bir proje olduğunu vurgulayarak; Tire’nin var olan beyin gücü ile Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış ve kendini yetiştirmiş Tirelilerle bir araya gelerek çok önemli işler başaracaklarını söyledi.

Çapkınoğlu, “Biliyoruz ki Tire dışında yaşayan hemşerilerimiz memleketleri ile gönül bağlarını hiçbir zaman kaybetmediler. Tire’ye olan özlemlerini her fırsatta dile getiren bu hemşerilerimizin Tire için bir şeyler yapmak ve doğup büyüdükleri şehre katkı sağlamak için dört gözle böyle bir projeyi beklediklerinden eminim. Biz de bu proje ile onlarla iletişime geçerek Tire’nin gerçek değerlerini onlarla birlikte açığa çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle Tireliler Hareketi projesini çok önemsiyor ve birçok olumlu sonuç alınacağını düşünüyorum” dedi.

Tire dışında yaşayan ve kendi mesleki alanlarında, sosyal çevrelerinde geniş imkan ve yetkilere sahip Tirelilerin, Tire ile ilgili geliştirilen projelerde üst düzeyde katkı sağlayabilmeleri konusunda çalışmalar yapacaklarını kaydeden Çapkınoğlu, “Bu proje ile İzmir’in turizm, İstanbul'un ticari, Ankara'nın da bürokratik potansiyelini özellikle dikkate alarak Tire'nin menfaatleri doğrultusunda harekete geçirilmesi için gayret göstereceğiz. Tire'nin daha çok yatırım alması, tanıtılması ve bürokratik sorunlarının hızla aşılması konusunda Tire dışında yaşayan hemşerilerimizin olanaklarından ilçemizin üst düzeyde istifade etmesi için ilişkilerimizi düzenli bir şekilde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.


DİYALOG TOPLANTILARI EKİM AYINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Proje kapsamında öncelikle İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde yaşayan Tirelilerle bu illerde yapılacak olan toplantılar kapsamında bir araya gelinerek Tire için geliştirilen projelerin hayata geçirilmesi yönünde stratejik kararlar alınacak. Tire dışında yaşayan Tireliler ile diyalog toplantılarının önümüzdeki Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Proje çalışmalarını Tire Ticaret Odası adına Başkan Hüseyin Çapkınoğlu ve Genel Sekreter Aydın Taşan ile Tire Kültür Derneği adına dernek başkanı Seyfullah Ayvalı ve başkan yardımcısı Ali Taykut’tan oluşan komisyon yürütecek.

Editör: Haber Merkezi