Lise yıllarında, yönetmen Ozan Sertdemir ile birlikte yazıp çektikleri kısa filmlerle ödüller alıp şehrimizi gururlandıran genç yazar ilk kitabıyla yine Tire’yi gururlandırdı. Kitabın ilk sayfasındaki biyografisinde Tire’de büyüyüp, okuduğunu yazan yazar kitaptaki hikayelerinde Tire’den beslendiğini söyledi. Yazar memleketi Tire’de bir imza günü yaparak Tire halkıyla kucaklaşmayı ve onlara okuma sevgisini aşılamayı gönülden isterken, hemşehrileriden destek beklediğini de dile getirdi.
Kısa film tekniği ile hazırlanmış öykülerden oluşan kitap; modern zaman eleştirisi, iç çatışma, kara mizah ve aşkı okuyuculara farklı bir noktadan sunuyor.  Kitabın arka kapağını çevirdiğiniz zaman şu paragraf karşılıyor sizi.

"Yüksekten düşen bir cisim saniyede yaklaşık 5 metre yol alır. 2. saniye sonunda ise bu mesafe 20 metreye kadar çıkar. Düşme hızı ise her saniye biraz daha ivme kazanır. Hayır bunları bir yerde okumadım. Hepsini düşerken öğrendim. Buradan düştüğümde, eğer ölmezsem neler olacağını biliyorum. Birden fazla organım paramparça olacak. Çünkü yüksekten düşmeler sıklıkla çoklu organ yaralanmalarına sebep olur. Beynimde kalıcı hasarlar oluşacak. Ön kol kemiklerim, el ve ayak bileklerim düşüş yönüme göre öncelik göstererek un ufak olacak. Düşerken kalp krizi geçirebilir ya da hava basıncından nefessiz de kalabilirim. Bütün bunların içinde eğer şanslıysam sadece ölürüm."

7 farklı öyküden oluşan “Şerefli Mağlubiyetler Antolojisi” İdefix, D&R ve Kitapyurdu.com’da satışa sunuldu.

MERT EREZ KİMDİR?
Balıkesir doğumlu yazar Mert Erez, Tire’de büyüdü. Üniversiteye gidene dek eğitim hayatını Tire’de sürdürdü. Tireli yazar edebiyat ve spor yazarlığıyla birlikte kısa film yönetmenliği ve senaristliği yapmaktadır. Fitbol Dergisi’nde yazdığı spor öyküleriyle okuyucu kitlesini oluşturan Mert Erez’in, birçok ödüle sahip kısa filmleri vardır. İlk öykü kitabı “Şerefli Mağlubiyetler Antolojisi”nde ise kısa filmin dilini öykülerinde kullanan Mert Erez, kariyerine yazar olarak devam ediyor. 

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Haber Merkezi