Gönüllüler Takımı’nda yarışmacı olan Serkay Tütüncü’nün annesi bir Tireli olarak yarışmada destek beklediklerini belirtti.


Son yıllarda Tireli birçok genç Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını yaptığı “O Ses Türkiye”, “Yeteneksiniz Türkiye”, “İşte Benim Stilim” ve “Survıvor” adlı ilgi gören televizyon yarışması programlarında boy gösterdi, ismini duyurdu.
Bu gençlerden biri de, reyting rekorları kıran aylarca Türkiye’deki birçok insanı televizyon karşısına kilitleyen Survivor adlı yarışmanın bu sezonki bölümünde yer alan; Serkay Tütüncü oldu. Survıvor’un 2016 yılı sezonunda ‘Gönüllüler Takımı’nda yer alan Tireli Serkay, gerek fiziki özellikleri gerekse yarışmalardaki başarıları ile yarışmanın bu sezonun yıldızlarından biri olacağını şimdiden gösterdi.


GÖZTEPE’NİN ALT YAPISINDA YETİŞMİŞ
1991 yılında Tire’de doğan, Emel ve Kubilay Tütüncü çiftinin iki çocuğundan biri olan Serkay, 25 yaşında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencisi. Göztepe Spor Kulübü alt yapısından yetişen Serkay hem lisanslı bir futbolcu hem de rüzgar sörfü sporcusu. Lise yıllarından beri Survıvor’u ilgiyle takip eden ve hep, “Bir gün bu yarışmaya katılacağım” hedefi ve hayaline sahip olan Serkay’ın beklediği an 2016 yılında gerçekleşti.


FUTBOLCU OLAN BABA, TİRESPOR’DA TOP KOŞTURMUŞ
Yarışma için yaptığı başvuru kabul olan Serkay Tütüncü, Gönüllüler Takımı’nın bir üyesi olarak seçildi. Annesi Tireli, babası Çeşme Alaçatılı olan Serkay’ın spora olan ilgisinin kaynağı futbolcu olan babası. 1981-1983 yıllarında, Tirespor’un 2. Lig’de yer aldığı dönemde Tirespor’da futbolcu olarak top koşturmuş ve de başarılara imza atmış olan baba Kubilay Tütüncü, o yıllarda tanıştığı Tire ŞAİK Lisesi mezunu anne Emel ile daha sonra evlendi ve Tirelilerin damadı oldu. 

ÇEVRESİNDE SEVİLEN, DÜRÜST VE BEYFENDİ
Öğretmen olan anne Emel Tütüncü, oğlunu televizyonda ilgiyle ve de büyük bir heyecanla izlediklerini belirtti. Serkay’ın beyefendi, dürüst ve çevresinde çok sevilen biri olduğunu belirten anne Tütüncü, oğlunu izlerken çok duygulandığını birçok kereler ağladığını da belirtti.


YARIŞMACI BİR RUHA SAHİP 
“Oğlum orada aç diye bir haftadır evde yemek yapmadım. Elim gitmiyor, yapamıyorum” diyen Emel Tütüncü, ana yüreğinin nasıl olduğunu bir kez daha sözleri ile gözler önüne sermiş oldu. Serkay’ın sportif ve yarışmacı yönlerinden de kısaca bahseden anne, “Oğlum, hızlı bir çocuktur. Yarışmacı ruha sahip, yenilmeyi sevmeyen bir yapıdadır. İlk günlerde takım arkadaşı Semih’in kendisine karşı olan olumsuz tavırları yüzünden sinirleri bozuldu. Bu durum bizim de moralimizi çok bozdu.” şeklinde konuştu.

ANNESİ SERKAY’A DESTEK İSTEDİ
Annesi Tireli, babası Çeşme Alaçatılı olan Serkay’ın ailesi çocuklarına Tire ve Çeşme başta olmak üzere İzmir’den büyük destek beklediklerini ifade ettiler ve tüm Tirelileri Serkay’ı yalnız bırakmamaya çağırdılar. Anne Tütüncü, İzmir’de yaşadıklarını fakat Serkay’ın okulundan ve özel işlerinden fırsat buldukça Tire’ye gelmeye çalıştığını belirtti. Emel Tütüncü, “Konseylerde en büyük desteği Tire’den bekliyoruz” dedi.



Editör: Haber Merkezi