Pire Production adından yeni bir oluşum içinde olan ekip geçtiğimiz yıl aynı firmanın ilk reklam filmini çekmişti. Senaryosunu lise yıllarında Tire’de kısa film çekip ödül alan Mert Erez ve Ozan Sertdemir yazdı. Yönetmenliği Ozan Sertdemir üstlendi. Kamera önünde de Tireliler var. Daha önce Televizyon reklamları, İncir Reçeli 2 ve Sihirbazlık okulunda bir Türk filmlerinde oynayan Tireli oyuncu Melih Madan var. Melih Madan’a İsmail Can Mıhçı eşlik ediyor. Ekibte görüntü yönetmeni Batuhan Kurt, sanat yönetmeni Selay Burçe Akıncı, kamera asistanı Yusuf Ziya Tufan, ses operatörü Samed Yalçın yer aldı. Ses işleme ve müzikleri ise İzmir’de Yiğitcan Kiremitçi tarafından yapıldı.

Senaryo tamamlandıktan sonra 2 hafta süren hummalı bir çalışmayla Eminönü Osmanlıoğlu’nun İstanbul-Bağcılar’da deposu platoya çevrildi. Reklam filminin çekimler ise 14 saatte tamamlandı. Muazzam Plan ve Yeni İşler adında iki reklam filmi çekildi. Mizahi bir çalışma olan reklam filmlerinden ilkinin çeşitli versiyonları tüm sosyal mecralarda yayınlanmaya başlarken ikincisinin çalışmaları devam ediyor.

Yönetmen Ozan Sertdemir, HaberTire’ye yaptığı açıklamada, “Eminönü Osmanlıoğlu geleneksel bir iş yapmasına rağmen vizyonu çok geniş ve sosyal medyaya fazlasıyla önem veren bir şirket. Çağımızın gerekliliklerini takip etmekle kalmıyor çok iyi yakalıyorlar. Bu yönüyle tüm esnaflarımıza örnek olmalı. Daha önce yaptığımız reklam filmi sosyal medyada çok fazla izlenip olumlu geri dönüşler alınca Eminöün Osmanlıoğlu firmasının sahiplerinden Serkan Güçgüner bizen yeni bir reklam filmi istedi. Biz de daha önce çektiğimiz reklamın devamı olarak kurguladık. Zaten ekip olarak hepimiz yakın arkadaşız. Birlikte çalışmaktan zevk alıyoruz. Bu işi de tüm zorluklara, aksaklıklara rağmen eğlenerek yaptık. Sosyal medyada ilk reklamdan daha fazla yayılacağını düşünüyorum. Bu reklam filmi sevilirse Fehmi ve Hulki ikilisinin mecaralarını izlemeye devam edeceğiz.” Dedi.

Sertdemir, “Liseden beri kısa film çektiğimiz için kısa film hakim olduğumuz bir konu. O yüzden yaptığımız işler kısa film tadında. Biz kısa film tarzı reklamlarla işlerimizi sürdürmek istiyoruz. Mizahi şeyler üretmeyi de seviyoruz. Kısmet olursa bu ekiple Tire’deki firmalar ve esnaflar için de reklam çekmek isteriz.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi