Tireli Ceyda Kurtuluş, ülkemizde ilk ekz düzenlenen ‘İşaret Dili Şarkı Yarışması’nda birinci oldu.


Dilek AYVALI - TİRE AA

Ülkemizde ilk kez "İşaret Dili Şarkı Yarışması" yapıldı. Türk Sanat Müzüği, Türk Halk Müziği ve Türk Hafif Müziği olmak üzere üç kategoride yapılan yarışmaya çok sayıda işitme engelliyle, işaret dili kursiyerleri ve işitme engelli aileleri iştirak etti. 

İşaret Dili Çevirmen ve Eğiticileri Derneği himayesinde yapılan yarışmayı genel başkan Zeki Buzgan başlattı. Jüride Derneğin Genel Başkan Yardımcısı ve İşaret Dili Eğitmeni Ayşe Gürbulak, öğretmen ve uzman Gökhan Kaya ile İşaret Dili Eğitmeni Yelda Atak yer aldılar. 


EĞİTİCİ OLMAK İSTİYOR
Yarışmayı kazanan üç kategori birincileri kupalarla, ikinci ve üçüncüleriyse plaketle ödüllendirildiler. Ayrıca CMS Cant Sanayi A.Ş. ile Dr. Oetker Holding işitme engellilere çok sayıda hediye paketi ikram ettiler. Yarışmanın birincileri Volkan Yüce (İşitme Engelli), Ceyda Kurtuluş, Gülnaz Umsu ile Nuket Aygen oldu. İkinciler Ülkü Ceylan, Defne Aygen (on yaşında), Ayşenaz İpek ve Sengül Çam.
İşaret Dili eğitimi alan Ceyda Kurtuluş, bu alanda daha da ilerleyerek topluma faydalı olmak ve kendisi de eğitmenlik yapmak istiyor.
Üçüncüler ise Asuman Solmaz, Gülnihal Yalgın ve Ülker Başak oldu. Yarışmayı organize eden ve sunan İşaret Dili kursiyerleri Ülkü Ceylan ile Canan Yastıman geceyi bir müzik ve eğlence ziyafetine dönüştürdüler. Ayşe Gürbulak tarafından hazırlanan, derneğin kuruluşundan bu güne kadarki gelişme safahatı, müzik eşliğinde slayt gösterileriyle duygusal anlar yaşattı.

Editör: Haber Merkezi