Ak Parti Tire Gençlik Kolları, ‘O Gece’ başlıklı 15 Temmuz Şehit ve Gazilerini Anma konulu ödüllü kompozisyon yarışması düzenledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, “Barış içinde yaşadığımız güzel yurdumuzda 15 Temmuz 2016 gecesi haince bir saldırıya uğradık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u ve Tire’den Gökçen Hüseyin Efe’yi çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i bağrından çıkarmıştır. O gece umutlarımıza, geleceğimize, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı karanlık adamlar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, çocuklarımızın oyun oynadığı parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Tüm dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kez daha şahit oldu. Ak Parti Tire Gençlik Kolları olarak o gecenin, bu ihanetin hatırlanması için kompozisyon yarışması düzenledik. Bu ihanet hatırlanmalı. Çünkü hatırlamak ayakta kalmaktır” dedi.

Kompozisyon yarışmasına son katılım tarihinin 10 Temmuz 2017 olduğunu kaydeden Başkan Gül, birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın ve üçüncüye de gram altın hediye edileceğini belirtti.

Yarışmaya katılımın tek bir şartı var o da Tire’de ikamet şartı. Yaş sınırının bulunmadığı yarışmaya katılmak isteyenlerin 10 Temmuz 2017’ye kadar kompozisyonlarını isim, soy isim, adres ve telefon bilgileri ile [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor. Ödüller 16 Temmuz 2017’de yapılacak programda verilecek.

Editör: Haber Merkezi