Tire, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in girişimleriyle bir ödüle daha sahip oldu. Son zamanlarda ilçeye birçok proje ödülü getirmeyi başaran Tire Belediyesi, son atılımı ile Tire yemeklerinin güzelliğini de tescillemiş oldu.
Avrupa Komisyonu tarafından geliştirilen ve kısa adı EDEN (European Destinations of Excellence) olan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi ile Avrupa turist destinasyonlarının ortak, farklı özelliklerine ve değerlerine dikkat çekmek, turizmin sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilirliğini sağlayarak ekonomik gelişmeyi teşvik etmek amacıyla oluşturulan projede Tire Belediyesi ödül aldı.
Ülke içerisinde 58 şehrin katıldığı, Avrupa Birliği'nin  Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesinin bu yılki Gastronomi konulu yarışmasına Tire, yemekleri ile fark yarattı. İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nin desteği ile yarışmaya katılan Tire Belediyesi, Gaziantep, Çanakkale, Çorum ve Kayseri gibi büyük illerle birlikte finalist oldu.  

Öneri destinasyon uygunluğu, destinasyona ilişkin özellikler, sürdürülebilirlik ve başvuruda dosyasındaki niteliklerin ayrı ayrı puanlandığı projede Tire, Yerel Gastronomi ve Turizm temasıyla Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’nin 2015 yılı 5 Ulusal Destinasyonundan biri olmaya hak kazandı. Tire Belediyesi adına ödülü Belediye Başkan Danışmanı Murat Sanus aldı.

Sanus yapmış olduğu açıklamada Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesinin bu yılki Gastronomi konulu yarışmasına 58 şehir katıldı. Biz de Büyükşehir Belediyesi desteğiyle katıldık ve ödüle hak kazanan 5 kentten biri olduk. Tiremizin yemeklerinin güzelliği ve turizm potansiyeli böylece tescillenmiş oldu. Projede emeği geçen herkese ve bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen belediye başkanımız Sayın Tayfur Çiçek’e sonsuz teşekkürler. Sırada yeni yarışmalar ve ödüller var. Kentimizin Avrupa'da da tanınmasını sağlayacağız.’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi