Tire Belediyesi Tarihi eski hizmet binasında uzun çalışmalar sonucu hizmete açılan Kent Müzesi, barındırdığı birbirinden değerli eserlerle göz kamaştırıyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen Kent Müzesi’nde Tire’ye özgü el sanatlarından tarihi Beledi dokuması, keçecilik, yorgancılık, semercilik, saraçlık, nalın ve körüklü çizme yapımı haftanın belirli günlerinde ustalarıyla birlikte hayat buluyor. 3 yıl önce açılan Tire Kent Müzesi’ni bu güne kadar toplamda 505 Bin kişi ziyaret etti. Bu rakam, Tire Kent Müzesi’ni yıllık ortalama 150 BİN turistin ziyaret ettiğini gösteriyor.

Ziyaretçi rakamı ve gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu söyleyen Tire Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye’de bu güne kadar en fazla ziyaretçi kabul eden müze olduk. Tire Kent Müzesi aynı zamanda ilçeye daha fazla yabancı turist gelmesini sağladı. Müze olarak tur şirketleriyle anlaşmalar yaptık ve 2 yılda 78 BİN yabancı turisti ilçemize getirdik. Bu hem Tiremiz için hem de bölgemiz için büyük bir gelişme. Tire, yaptığı bu turizm hareketleriyle birlikte önümüzdeki yıllarda turizm merkezi haline gelecek. Böyle giderse Şirince ve Safranbolu gibi turizm merkezlerini geçeceğimize inanıyoruz. Zaten şu an ilçe genelinde yapılan restorasyonlar da bunu gösteriyor”

Editör: Haber Merkezi