İlçenin kent belleğini yansıtan Tire Kent Müzesi’nde yeni bir özel sergi alanı açıldı. 
Tire Belediye Basın

Tire’nin tarihini, yeme-içme kültürünü, spor faaliyetlerini, ilçenin yetiştirmiş olduğu değerler gibi birçok alanda Tire’ye ait envanterin bulunduğu Tire Kent Müzesi’nde ‘’Arkeoloji Özel Sergi Alanı’ açıldı. 

Batı Anadolu’da Neolitik döneme ait idoller, roma dönemine ait tıp aletleri, Pers -Atina savaş sahnesinin betimlendiği Helenistik döneme ait amphora, kuğu şeklindeki Zeus ve sevgilisi Leda’nın betimlendiği kulp, çeşitli dönemlere ait altın ve cam boncuktan kolyeler, erken tunç çağının tipik malzemesi olan gaga ağızlı testiler, birleşik kaplar, bir örneği Berlin müzesinde sergilenen Helenistik döneme ait kantharos, yine bir benzeri New York Metropolitan Müzesi’nde sergilenen geometrik döneme ait ayaklı kâse ve testicik gibi arkeolojik malzemelerin yanı sıra, erken tunç çağı, Roma, Bizans dönemine ait eserler Tire Kent Müzesi’nde sergilenmeye başladı.

Özel arkeoloji sergi alanında bulunan ürünler ise koleksiyoner Kemal Uğurbil’e ait. Mesleği doktor olan Kemal Uğurbil özel olarak arkeolojik eserlerle ilgileniyor. Tire ve civarındaki neolitik, yunan, roma ve Bizans dönemine ait eserleri toplayarak yurdumuzda kalmasını sağlayan Kemal Uğurbil,1992 yılından bu yana eşi Esra Uğurbil ile birlikte koleksiyonerlik yapıyor.

Editör: Haber Merkezi