Ergün ÇELİK

İzmir’in Tire İlçesi Kent Müzesinde kurulan nostaljik berber dükkanı müzeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

Yaşayan el sanatlarını canlı ustaları ile bir arada barındıran ve Türkiye sıralamasında bu alanda rakibi olmayan Tire Belediyesi Kent Müzesi, şimdilerde ise el sanatları bölümünde açtığı nostaljik berber dükkanı ile adından bahsettiriyor. Eski berber malzemelerini biriktiren Tire Belediyesi Kent Müzesi yetkilileri müze içerisinde yine canlı bir usta ile nostalji berber dükkanı açtı. Tamamen el yapımı eski berber malzemelerinin bulunduğu ortamda aynı zamanda dileyen vatandaşlar tıraş olabiliyor. 1950 yıllarını yaşatan berber dükkânında o yıllara ait tıraş aletleri bulunuyor.

Bu mesleğe gönül vermiş 65 yıllık Berber Ustası 76 yaşındaki İrfan Özbey, yerli ve yabancı turistleri burada tıraş ediyor. Kent Müzesini gezen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Berber dükkanında yediden yetmişe herkes tıraş olabiliyor. Burada tıraş olmanın bedeli ise 5 Euro. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediyesi Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı “Bizim Kent Müzemizi diğer müzelerden ayıran en belirgin özellik bizim el sanatlarımız burada canlı ustaları ile yaşıyor. Berber dükkanımızı da teşhir amaçlı yapmadık. Burada tamamen 1950 yıllarına ait özgün malzemeler mevcut ve burada 65 yıllık deneyimli bir ustamızla bu sanatı da nostaljik anlamda yaşatmaya çalışıyoruz. Günlük 1200 ziyaretçi alıyoruz. Bu anlamda yeni açtığımız berber dükkanı da kısa sürede ilgi odağı oldu.” dedi

Editör: Haber Merkezi