Ercan ÇELİK

 

Tire Efeler Derneği, efelik ve zeybek kültürü konularında oldukça köklü bir tarihe sahip olan Tire’yi, bu kültürün merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. Dernek, efelik ve zeybeklik kültürünü araştırmak, yaymak, yaşatmak ve bu kültür ile uğraşan, yakından ilgilenenleri bir araya getirmek, zeybek kültürünü içeren Türk kültürünü, Türk kültürünün içerdiği töre, gelenek ve kurallarını yaşatmak amacıyla kuruldu.

 

YENİŞEHİRLİ KARA MUSA’NIN TORUNU MİRASI YAŞATACAK

Yenişehirli Kara Musa Efe’nin torunu İsmail Tufan Yöndeş’in kurucu başkanlığında Başkan Yardımcısı Alper Akseki, Sekreter Ömer Şerif Erol, Sayman Gökhan Amber ve kurucu üyeler Atıl Yeşil ile Hasan Oflaz oldular. Dernek, Onursal Başkanlığa da Necdet Salıcı’yı getirdi.

Dedesi Yenişehirli Kara Musa Efe’nin mirasını yaşatmayı amaçladığını belirten Kurucu Başkan İsmail Tufan Yöndeş, “Derneği kurmamızda bizleri cesaretlendiren ve emeği geçen, Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke, kardeş derneğimiz Eğridere Gökçen Efe Derneği Başkanı Serdar Günay ve yönetim kuruluna, Eğitmen Hasan Oflaz, Halk Eğitim Okul Aile Birliği Başkanı Mahmut Yağcıoğlu, Eğitmen Sevil Bozkurt ve Muhsin Bozkurt, Hüsnü Göçken, Gamze Göçken ve tüm Halk Eğitim personeline sonsuz teşekkürler.” Dedi.


Editör: Haber Merkezi