Turizm HaftasıTire Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve sunulan “15-22 Nisan Turizm Haftası” kutlamaları önceki gün Belediye gösteri salonunda gerçekleştirildi. Birbirinden güzel gösterilerin yer aldığı etkinlikte, turizmin ilçemiz ve ülkemiz açısından taşıdığı önem anlatılmaya çalışıldı.

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Her geçen sene turistik değeri artan ülkemiz ve ülkemizin gözde mekanlarından olan ilçemiz, turizmin ve getirilerinin ciddiyetini daha fazla kavrar duruma geldi. Turizm ülke ekonomisi açısından artan önemini tüm vatandaşlara anlatmak için kolları sıvayan Tire Ticaret Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bir program hazırladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer ve diğer okul müdürlerinin de takip ettiği programı 3 yüze yakın kişi izledi.

 Tire Belediye gösteri salonunda önceki gün gerçekleştirilen organizasyonda birbirinden güzel bölümlere yer verildi ve turizmin önemi ortaya konmaya çalışıldı. Okul Müdürü Mustafa Çıtak’ın konuşması ila başlayan kutlama programında, şu bölümler oldu: Slaytlarla bölge bölge Türkiye tanıtıldı. Ayrıca bölgelerin folklorunu temsil eden halk oyunları gösterilerine yer verildi. Tarihten bu güne Tire tanıtıldı. Türküler söylendi ve halk oyunları oynandı ve son olarak turistin ve turistlere gösterilen davranışların önemini anlatan bir küçük tiyatro oyunu sahnelendi.

Okul Müdür Mustafa Çıtak konuşmasında şunlara yer verdi: “Turizm birleştirici ve kaynaştırıcıdır. Fabrikasız sanayi olan turizm bizi daha iyi yerlere getirecektir. Şuan da dünyada turizmde 7. sırada yer alıyoruz. Beyaz bayraklı plajlarda ise dünyada 4. durumdayız. Elimizde tarihi değerleri kaybetmeyelim. Bu değerler var olduğu sürece daha iyi yerlerde de olabiliriz.”

Editör: Haber Merkezi