Tire Belediyesi 18-21 Kasım tarihleri arasında Antalya’da, restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma teması ile düzenlenecek olan Yapex Fuarı’na katılacak. 

Tire Belediye Basın

Tarihi kentlerin yerel yönetimleri ve koruma sektörü temsilcileri için son yıllarda önemli bir buluşma noktasına dönüşen YAPEX Restorasyon Fuarı, Antalya Expo Center'da 18-21 Kasım 2015 tarihlerinde dünyanın dört bir yanından gelecek katılımcı ve ziyaretçilere ev sahipliği yapacak. 

ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliği’nin destekleri ve Antalya Büyükşehir Belediyesi' nin ev sahipliğinde  uluslararası boyutta yapılan fuara birçok kent ve ülke de katkı sağlayacak. Sergi ve Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışması ödül törenini de içeren bu program içinde son yıllarda büyük hız kazanan belediyelerin kırsal mirası koruma konusunda geliştirdiği proje ve uygulamaların gündeme getirilmesi fuara ayrı bir güç kazandıracak. 
Tarihi Kentler Birliği üyesi ve üye olmayı hedefleyen yerel yönetimlerin katılımıyla zengin bir mozaiğin oluşacağı fuarda, belediyeler, kültürel ve doğal mirasın korunması için yaptıkları proje, uygulama ve yeniden işlevlendirme çalışmalarını koruma sektörü profesyonelleri ve fuar katılımcılarıyla paylaşacak. Tire Belediyesi, Bedesten ve Yalınayak projeleri ile ödül alacak.


Editör: Haber Merkezi