İçeriğinde sanat müziği, halk müziği korolarının yanı sıra halk oyunlarını da barındıran Tire Belediye Konservatuarı’nda yeni bir grup daha açıldı. 


Tire Belediye Basın


Çeşitli etkinliklerle Tirelilere eğlenceli geceler yaşatan Tire Belediye Konservatuarı’nda bundan sonra ‘’Müzikli Sanat Topluluğu’’ da yer alacak. Topluluğun şefliğini ise Zafer Suntekin yapıyor.  Her yaştan herkesin katılabileceği ve ücretsiz olan çalışmalar kısa bir zaman öncesinde başladı. Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda yapılan çalışmalara dâhil olmak isteyen vatandaşlarımız Tire Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne müracaat edebilirler.


ZAFER SUNTEKİN KİMDİR?
Annesi Tireli, Babası Ödemişli olan Suntekin, Selçuk Belevi’de doğdu. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 22 yıl biyoloji öğretmenliği yaptı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Sanat Topluluğu'nu kurdu. Askeri okullarda, ‘askeri eğitmen’ olarak görev yaptı. İl Emniyet Müdürlüğü Polis Çocuk Şefliği, Rüştü Ünsal Polis M.Y. O. Başkanlığı, İzmir Valiliği Sanat Danışmanlığı yaptı. Gazilerle ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı, 2003 yılında “Onur Gaziliği” unvanı Muharip Gazi Derneği tarafından kendisine verildi.


SUNTEKİN’İN YAZDIĞI MARŞLAR 
57.Topçu Tugayı Marşı, Hava Astsubayları MYO Marşı, İzmir Ticaret Odası Vakfı Marşı, Ege Orman Vakfı Marşı, Karaburun Marşı, 


SUNTEKİN’İN YAZDIĞI ORATORYOLAR
Gelibolu Destanı Yıl 1915, Kurtuluş Savaşı Destanı, Sevdam İzmir, Kurtuluş’tan Ulusal Eğitime, Bir Sevgidir. Öğretmen, Çocukluğun Güzelliği

Editör: Haber Merkezi