Tireliler Balkan Göçmenleri Derneği kurmak için Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler ile bir araya gelerek toplantı yaptı.

 

Derekahve’de düzenlenen toplantıya, Tire Belediye Meclis Üyesi Ali Taykut, Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, Gıyasettin Ulukaya, Ahmet Ajlan, Ayhan Alyüz, Ramazan Kavakalan, Tiromder Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak ile Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler ve Gaziemir Belediyesi Eski Başkanı Adnan Yüksel katıldı.

 

 

 “TİRE KÜLTÜRÜNDE, BALKAN KÜLTÜRÜNÜN ETKİLERİ BULUNMAKTADIR”

Tire Balkan Göçmenleri Derneği’nin kendi alanında bir ilk olduğunu ifade eden Ali Taykut, “İlçemizde oldukça fazla sayıda Rumeli ve Balkan göçmeni ailelerin torunları yaşamakta. Tire tarihte Osmanlı Devleti döneminde balkanlara yapılan göç ve iskânların da önemli bir merkezi konumundaydı. Bu nedenle ilçemizin kültüründe yoğun olarak Balkan kültürünün etkisi bulunmaktadır. Halen akrabaları Balkan ve Rumeli ülkelerinde yaşayan birçok Tireli hemşerimiz var. Bu kültürel bağı kurmak, geliştirmek ve ilçemizde bu alanda da katkılar sağlayabilmek amacıyla böyle bir dernek kurmayı uzun süredir düşünüyorduk. Bu güne nasip oldu. Kuruluş çalışmalarımız aşamasında bizlere destek veren Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Selimler ve Gaziemir Belediyesi Eski Başkanı Adnan Yüksel’e çok teşekkür ediyoruz. Resmi işlemlerimizin ardından en kısa sürede derneğimizi faaliyete geçireceğiz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi