Ercan ÇELİK
 

AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı bu yıl 13. Kez kapılarını ziyaretçiler açtı. Fuar İzmir’de düzenlenen Tarım Fuarı’nın açılışı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba’nın yanında 11 farklı ülkenin tarım bakanlarının katıldığı açılış törenine ise Tire Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Ekibi damga vurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adeta gözbebeği haline gelen ve İzmir Büyükşehir’in düzenlediği önemli etkinlerin hemen hepsinde sahne alan Tire ekibi, Agro Expo açılışında da büyük beğeni topladı.

Açılış töreninde sahne alan ekip, farklı yörelerin sentezinden oluşan “Kültürlerin Dansı” adlı potpori çalışmasını sergilediler. Gösteri sonunda salon tarafından ayakta alkışlandılar.

TİRE’NİN GURUR KAYNAĞI OLDULAR

Tire’de 2011 yılında kurulan ve pek çok dansçıdan oluşan ekip, Dans Eğitmeni Nurgül Sarayköylü yönetiminde sürekli kendini geliştirerek ve yeni danslar ortaya koyarak çalışmalarına devam ediyor. Bunların yanında yurtiçinde ve yurtdışında birçok festival ve programda Tire’yi başarıyla temsil ederek Tire’nin gurur kaynağı haline geline ekip, Aziz Kocaoğlu’nun gittiği en önemli etkinliklerin neredeyse hepsinde sahne alıyor.

Editör: Haber Merkezi