Tire’ye bağlı Hisarlık Köyü’nde bulunan 800 yıllık tarihi caminin durumu içler acısı. Yok olmaya yüz tutmuş caminin yetkililer tarafından farkedilmesi bekleniyor.


Ergün ÇELİK 

Tire’nin Hisarlık Köyü’nde bulunan 800 yıllık tarihi bir cami bakımsızlık nedeniyle enkaza döndü. Anadolu Selçuklu dönemine ait kerpiç ve ahşaptan yapılma caminin tavanı geçtiğimiz yıl şiddetli yağmur ve fırtına sonucu çökmüştü. Tavanı çöken caminin 15 yıl önce cemaat açsından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle ibadete kapatıldığı öğrenildi. Köylüler ibadet için kullanılmayan köy okulunu kullanmaya başladılar. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait cami, 5 yıl önce de tavan süslemelerinin çalınması ile gündeme gelmiş, ancak kısa süre sonra tavan süslemelerinin muhtar Mustafa Gökoğlu tarafından koruma altına alınarak Tire Müzesi’ne teslim edildiği ortaya çıkmıştı.


15 YILDIR İBADETE KAPA
Kırsaldaki Hisarlık mahallesinde başka cami olmadığını ve 15 yıldır büyük sıkıntı çektiklerini ifade eden Hisarlık Köyü Muhtarı Mustafa Gökoğlu; “Uzun zamandır köyümüzde ezan sesi duymuyoruz. Ramazan aylarında boş duran okulu ibadet yapmak için kullanıyoruz. Köyümüzün tek tarihi camisi göz göre göre yıkıldı. Tarihimize kimse sahip çıkmadı. Cami kısa sürede restore edildikten sonra tekrar ibadete açılmalı” şeklinde konuştu. Köy sakinleri ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden gelen yetkililerin camiyi inceledikten sonra restore edeceklerini söylemelerine rağmen, yıllardır harekete geçilmediğinden yakındı.

Editör: Haber Merkezi