Ziyarette Kaymakam Tanrıseven’i Tire Müze Müdürü Enis Üçbaylar karşıladı. İlk olarak Müze bahçesinde teşhir edilen eserleri inceleyen Tanrıseven, eserler hakkında Müze Müdürü Üçbaylar’dan bilgi aldı. 
Kaymakam Tanrıseven, Küçük Menderes havzasında yapılan kazı çalışmaları neticesinde Tire Müzesine kazandırılan arkeolojik eserlerin sergilendiği salonda bulunan M.Ö.’ye ait küçük eserleri inceledi. Ardından, Etnografya salonunda bulunan eserleri inceleyen Kaymakam Tanrıseven, Tire Müzesinin eşsiz eserler barındırdığını söyledi.


    Kaymakam Tanrıseven: “Çocuklarımızla Müzeyi ziyaret Edelim”
    Kaymakam Tanrıseven yaptığı değerlendirmede tire Müzesinin ücretsiz gezilebildiğini belirterek şunları söyledi. ''Çocuklarımız yaşadığı coğrafyayı tanımalı ve tarihimiz hakkında bilgi sahibi olmalı.  Okulların tatil olması büyük fırsat. Vatandaşlarımız, çocukları ile müze ziyaretlerinde bulunmalılar.'' 
    Üçbaylar: “Tire Müzesine Giriş Ücretsiz”
    Tire Müze Müdürü Üçbaylar; haftanın her günü mesai saatleri içinde açık olan Tire Müzesi ziyarete gelen misafirleri branşında uzman 2 arkeolog ve 2 sanat eserleri uzmanı ile bilgilendirdiklerini belirtti. Müzeye girişlerin ücretsiz olduğunu belirten Üçbaylar, tüm çocukları müze ziyaretine davet etti.
    Kaymakam Tanrıseven, Müze Müdürü Enis Üçbaylar ve Sanat Eseri Uzmanı Gaye Demirciler’den Müzede bulunan eserlerin sayısı ve kayıtları ile ilgili bilgiler aldıktan sonra Tire Müzesinden ayrıldı. 
 

Editör: Haber Merkezi