Tasavvuf Müziği’nin güçlü sesi “Şimdi Ensemble” Gurubu’nun Tire Belediye Salonu’nda verdiği konser sanatseverlerden tam not aldı.

 

Ergün ÇELİK

 

Hz. Mevlana’nın “Dün dünle gitti cancağızım, şimdi yeni bir şeyler söylemek lazım” felsefesiyle hareket eden ünlü tasavvuf gurubu topluluğu “Şimdi Ensemble” Tire’de verdiği konserle izleyenleri büyüledi. Dünyaca ünlü ”Arp” sanatçısı Şirin Pancaroğlu’nun da üyesi olduğu gurup, Tire Belediye Salonu’nda sahne aldı. Tire Belediyesi ile Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği konserde, tasavvuf müziğinin huzur veren sihirli notaları sanatçılar, Bora Uymaz, Şirin Pancaroğlu, Serkan Çakır, Cem Çırak, Hamdi Akatay ve Türkan Uymaz ile hayat buldu. Yaklaşık 70 dakika boyunca sahnede kalan dünyaca ünlü sanatçılar, özgün yorumlarıyla izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Konseri eşi Yüksel Çiçek ile birlikte izleyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, konser sonunda sanatçılara teşekkür ederek, plaket sundu.

 

“ÇENG”E HAYAT VERDİ

Konserde ustası olduğu Arp’ın yanı sıra unutulmaya yüz tutunuş Türk sazlarından Çeng’e de hayat veren Şirin Pancaroğlu ve “Şimdi Ensemble” Gurubu müzik felsefelerini ise “Dünya boyutundaki insanların çoğu, dün ve yarınla yaşar. Şimdi diye bir ifadenin varlığından habersiz ve yoksun."Bir zamanlar maziye bak, ne kadar şendik" gibi şarkılar bile var ve "Her şey çok güzel olacak" diye klişe cümleler de.’Şimdi çok güzel’ diyen yok pek. Oysa şimdiyi yaşasa insan, dün de yerini bulur, yarını da iyi yazarız. Aksi takdirde dünle vakit geçirirken, şimdiyi kaçırırız ve şimdi dün olur. Yarınsa hala belirsizdir. Müzikte de böyledir bu, az evvel yaptığı hatadadır kişinin aklı, ya da birazdan çalacağı bir pasajda. Böylelikle, bulunduğu anı kaçırır müzisyen. Ve tabidir ki zevk alamaz çaldığından, söylediğinden. Müziğimizin felsefesi bu, ‘şimdiyi yaşamak’, şimdinin gücünü kullanıp şimdinin müziğini yapmak ve zevk almak şimdiden. Bu anlamda, konserde icra edeceğimiz şeyler, çoğu zaman bizim için de sürpriz. Besteli ilâhi, şarkı ve enstrümantal parçaların çoğunluğunun topluluğun bireylerine ait olacağı performanslara, bolca taksim, gazel ve kasîde gibi doğaçlama formlar ve perküsyon soloları eşlik ediyor” şeklinde dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi