Tireli genç yönetmen Ozan Sertdemir, yeni kısa film projesi “Personel Harici Giremez”’in çekimlerini, arkadaşlarıyla birlikte Tire’de gerçekleştirdi.

 

Ercan ÇELİK

 

Tamamıyla bir öğrenci projesi olan ve ekipte yer alan öğrencilerin harçlıklarıyla hayata geçirilen kısa filmin çekimleri Tire’de gerkçekleştirildi. Yönetmenliğini Ozan Sertdemir’in yaptığı filmin senaryosu Mert Erez ve Ozan Sertdemir imzasını taşıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini, geçtiğimiz yıl Altın Koza Film Festivali finalisti olan Murat Beran Erdoğan üstlendi. Sanat Yönetmeni ise Zümrüt Çıtak oldu.

Öğrencilerin ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilmek üzere başlattığı kısa film, çeşitli yarışmalara katılacak. Tamamı Tire’de gerçekleştirilen çekimler, Pizza Pizza, Tire Park AVM, Gölet Çevresi ve Tire sokaklarında 5 gün sürdü.

 

ROBOTLAŞTIRILAN İŞÇİ

Yarışmalar için oldukça iddialı görünen film, 30 dakikada pizza yetiştirmeye çalışırken kaza yapan bir pizzacı kuryesinin  hikayesiyle başlayıp, içinde olmak zorunda olduğumuz iş hayatını anlatıyor. Koyulan kuralları, müşteri her zaman haklıdır kalıbını, robotlaştırılmaya çalışan işçi mantığını eleştiriyor.

 

“ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPTIK”

Lise yıllarından bu yana Tire’de çektikleri birçok kısa film ile çeşitli yarışmalara katılan yönetmen Ozan Sertdemir, projeyle ilgili olarak HaberTire Gazetesi’ne konuştu. Projeyi aktaran Sertdemir, “Artık üniversiteyi bitiriyoruz. Daha iyi daha güzel bir şey yapmak istedik. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik. Film için Tire Pizza Pizza’yı, Yavuzcan Özkan’ın tasarımlarıyla tamamen hayal ürünü olan başka bir markayla değiştirdik. Kostumler bastırıp, kutular yaptırdık. Bizlere güvenip kapılarını açtıkları için başta Hasan Efe ve M. Ali Özdoğan olmak üzere tüm Pizza Pizza Tire Şubesi çalışanlarına teşekkür ederiz.” Dedi.

 

Bu kısa film projelerinin, ileride Tire’de yapmak istedikleri büyük projelerin habercisi olduğunu dile getiren Sertdemir, “Sonuçta bu topraklarda doğduk, büyüdük.  Buranın atmosferiyle beslendik. Sanatımızı da burada gerçekleştirmek isteriz. Bir hayal kurduk, o hayale inandık. Buna başka insanlar da inandı. Film için Tire’de toplandılar. Elimizden geleni yaptık, kıt imkanlarla çalıştık. Herkesin büyük emeği geçti. Tüm ekibimizi kutlar, tek tek teşekkür ederiz.  Emeklerimizin karşılığını umarız alacağız.” Şeklinde konuştu.

Filmde oyuncu olarak görev alan isimler, Hande Okuroğlu, Cansu Pekcan, Talha Kösten, Semih Berkay Dillice, Melih Madan, Özkan Bahçeli, Gizem Cansu Doğan ve Beyzanur Bodovoğlu da sanatlarıyla göz doldurdular.











Editör: Haber Merkezi