Yıl boyunca 14 giyim öğretmeni ve kursiyerlerin hazırladığı Anadolu motifleri ile işlenmiş 30 kostüm profesyonel mankenler tarafından sergilendi. Nefeslerin tutulduğu defile büyük beğeni topladı. 

Tek tek el ile işlenen ve Osmanlı’dan günümüze çeşitli dönemlerin motiflerinin yansıtan kıyafetler, izleyicilerden büyük alkış aldı. Rönesans Ajansın profesyonel mankenlerince sunulan otantik kıyafetler defilesi geceye damgasını vurdu.

“AVRUPA STANDARTLARINDA BİR DEFİLE”

Geceye Katılan Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven defile sonrası yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Tire Halk Eğitim Merkezimiz artık bir marka olmuştur. Bugün burada izlediğimiz defile de Avrupa standartlarında bir defile. Buram buram Anadolu kokan kültürümüzü en iyi şekilde yansıtan otantik kıyafetleri hazırlayan kursiyerlerimize ve onların değerli eğitmenlerine teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca bu güzel sunumdan dolayı Rönesans mankenlik ajansı yöneticilerini ve manken arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum.”

DOLU DOLU PROGRAM

Defilenin ardından İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Tirelilere birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konser verdi.

İki gün boyunca gölet mesire alanında düzenlenen yılsonu etkinliklerinin birinci günü Ritim Grubu Gösterisi, İzmir ve Kırıklareli Yörelerinin Halk Oyunları Gösterisi, Tire Belediye Bandosu Konseri, Zeybek Dansları ve Potpuri Halk Dansları Gösterisi yer aldı.

İkinci gününde ise; İzmir ve Bursa Yörelerinin Halk Oyunları Gösterisi sahne aldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı Halk Oyunları Ekibinin sahne aldığı birbirinden güzel halk oyunları izleyicilerden bol alkış aldı. 

Tire Halk eğitim merkezi eğitmenlerinden Mustafa Konur ve Burçin Tatlı’nın harika sunumu ile başlayan gecede açılış konuşmasını Tire Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Güzay Özbek Yaptı. 

Geceye Tire İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Doğukan Eroğlu, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın eşi Necibe Duran, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı, Ak Parti Tire Kadın Kolları Başkanı Meral Ünalan ve çok sayıda seçkin davetli topluluğu katıldı.

Editör: Haber Merkezi