Buram buram tarih kokan Tire’de bir tarihi yapı daha hayat bulacak. Tire’nin önemli tarihi eserlerinden biri olan Mollo Arap Camisi’ni ayağa kaldırmak isteyen Tire Belediyesi, geçtiğimiz gün Vakıflar Bölge Müdürlüğüyle ön protokol imzaladı. 

Tire’nin önemli tarihi eserlerinden biri olan 16. yy Osmanlı dönemi eserlerinden Mollo Arap Camisini yeniden Tire halkına kazandırmak isteyen Tire Belediyesi, bu güzel eserin restore edilerek eski ihtişamlı günlerine dönmesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile birlikte bir adım attı.

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in daveti ile geçtiğimiz günlerde Tire’ye gelen Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba’nın tarihi yapıda yaptığı gezi ve incelemelerin ardından Tire Belediye Kapalı Spor Salonu’na geçen Başkan Tayfur Çiçek ve Bölge Müdürü Kenan İba, burada esrin restorasyonu ile ilgili olarak bir ‘ ön protokol’ imzaladı. Meclise sunulacak olan protokol burada kabul edilmesi durumunda çalışmalar hemen başlayacak.


“ESKİ HALİNE YENİDEN KAVUŞACAK”
Tire’ye eski tarihlerindeki güzel ve ihtişamlı eserleri yeniden kazandırmak ve kentin tarihi dokusunu ön plana çıkarmak için çalıştıklarını, gayretlerinin bu yönde olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Çiçek, konuyla ilgili olarak şu ifadelerde bulundu:  “Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile ön protokol yaptık. Mollo Arap Camisini, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Tire Belediyesi olarak yeniden ayağa kaldıracağız. Eski ihtişamlı görüntüsü ile yeniden aramızda olacak. Bizler sözleşmemizi yaptık. Şimdi meclisimize sunup kabul edilmesini talep edeceğiz. Kabul edilir diye de umuyoruz. 16. yy’da Osmanlı Devleti tarafından yapılan bu tarihi eser kentin bu bölgesine de farklı hava katacaktır. Hep birlikte geçmişimize ve tarihimize sahip çıkacağız.”

Editör: Haber Merkezi