“Âlemlere Rahmet olarak gönderilen” İslam dininin Resulü ve son Peygamber Hz. Muhammed’in doğumunun 1443. yıldönümü sebebiyle, Tire Müftülüğü tarafından bir hafta boyunca ilçe merkezi ve bazı köylerde gerçekleştirilecek olan ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri planlandı. Etkinliklerde Resulü Ekrem’i anlatan birçok güzel çalışma Tirelilere sunulacak.





Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uzun yıllardır sürdürülerek geleneksel hale getirilen, Resulü Ekrem efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunu kutlama ve onu hayatını daha iyi öğrenme amaçlı ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri, bu yıl da yurt çapında farklı etkinlik programları ile gerçekleştirilecek. Gerçekleşecek olan güzel programlardan birini de Tire Müftülüğü yapacak.



İLÇE MERKEZİ VE KIRSALDA HZ. MUHAMMED ANLATILACAK

14 Nisan Pazartesi günü başlayacak ve 20 Nisan Pazar gününe kadar sürecek olan etkinlik programları oldukça dolu dolu hazırlandı. İlçe merkezi ve bazı kırsaldaki mahallelerde (Üzümler, Yeğenli, Yeniçiftlik, Karatekke, Derebaşı, Büyükkemerdere) düzenlenecek olan çok farklı türlerdeki etkinliklere vatandaşların ilgisinin yüksek olması beklenmekte. Gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler arasında; paneller, konferanslar, kutlu doğum aşı ikramı, kan bağışı kampanyası, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlidi Şerif okuma, Tasavvuf Musikisi konseri yer almakta. Farklı gün ve saatlerde ilçe merkezi ve köylerde yapılacak olan bu etkinlikler başta camiler olmak üzere, toplantı ve konferans salonlarında ve açık alanlarda gerçekleştirilecek.



KUTLU DOĞUM HAFTASININ KONUSU SAMİMİYET

Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana temasının “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” olduğunu belirten Tire Müftüsü Salih Sağlam, tüm Tirelileri bu güzel programlara katılmaya davet etti. Bir hafta boyunca dolu dolu yaşanacak olan bir etkinlikler programı planladıklarını belirten Müftü Sağlam, Müslüman bireyler olarak dinimizi samimiyet içerisinde yaşamanın önemli olduğunu, Peygamber efendimizin bunu birçok defalar dile getirdiğini ve ümmetine öğütlediğini belirtti.



TİRE’DEKİ KUTLU DOĞUM PROGRAMI ŞÖYLE;

14.04.2014 Pazartesi saat 12.30: Kutlu Doğum haftası açılış programı İmam Hatip Camii’nde yapılacak ve öğle namazından önce vaaz-kutlu doğum aşı ikramında bulunulacak. Daha sonra Vaiz İlhami Akbulut Hz. Peygamber, din ve samimiyet konulu konuşmasını yapacak.

15 Nisan Salı günü Tire Müftülüğü toplantı salonunda Kan Bağışı Kampanyası düzenlenecek. Akşam saat 20.30’da ise Üzümler Mahallesi Düğün Salonu’nda Tire Müftüsü Salih Sağlam tarafından Hz. Peygamber, din ve samimiyet konulu konferans düzenlenecek. Tire Lütfü Paşa Cami Avlusunda 15 – 22 Nisan haftası boyunca kermes düzenlenecek.

16 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te Tire Kutsan Anadolu Lisesi Konferans salonunda Tire Müftüsü Salih Sağlam Hz. Peygamber, din ve samimiyet konusunda bir konferans verecek.

17 Nisan Perşembe günü Tire Müftüsü Salih Sağlam Tire Cezaevi’nde Hz. Peygamber, din ve samimiyet konulu konferans verecek. Aynı gün Vaiz İlhami Akbulut Hz. Peygamber, din ve samimiyet konusundaki konferansını saat 20.30’da Tire’nin Yeğenli Mahallesi Düğün salonunda yapacak. Tire merkezde ise saat 20.30’da Yeni Cami’de Kuran-ı Kerim Ziyafeti ve Hatim Duası yapılacak.

18 Nisan Cuma günü Vaiz Hüseyin Alınmaz, saat 20.30’da Tire Yeniçiftlik Mahallesi Düğün Salonu’nda Hz. Peygamber, din ve samimiyet konulu konferans verecek.

19 Nisan Cumartesi günü Tire Karatekke Mahallesi Kutlu Doğum Haftası Etkinliği saat 10.00-13.00 arası yapılacak. Tire Derebaşı Mahallesi Kutlu Doğum Haftası Etkinliği ise saat 14.00-17.00 arası yapılacak.

20 Nisan Pazar günü Tire Büyükkemerdere Mahallesi Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Saat 12:30-18:00 arasında, 15-20 Nisan 2014 arası her gün İlk ve Ortaokul öğrencilerinin tarihi camileri ziyaretleri Saat 13.00-18:00 arasında ve Siyer-i Nebi okumaları hafta boyunca ikindi namazından önce din görevlileri tarafından tüm camilerde okunacak.

Editör: Haber Merkezi