Tire’nin eğitim, kültür, tarih, tarım ve sanayi alanlarında oldukça güçlü ve zengin bir potansiyele sahip olduğunu gördüğünü anlatan kaymakam Çobanoğlu, göreve başladığı iki aylık süreç içerisinde Tire’yi ve Tirelileri tanımak için görüşmeler yaptığını söyleyerek, “Tire çok güzel ve her açıdan potansiyeli, kalitesi yüksek bir şehir. Eğitim ve ekonomi alanında daha iyi olabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda çeşitli çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Şehrimizdeki eksiklikleri ya da yapılması gerekenleri kurum, kuruluşlar ve sivil toplum arasındaki iletişimi artırarak tamamlamak istiyorum. Eğitim, tarım, sulama suları,  sanayi, kültür, trafik, tanıtım gibi bir çok alanda konu özelinde toplantılar yaparak sorunların üstesinden gelebileceğimizi umuyorum. Toplantılarda Tire’nin tüm sorunları ve ihtiyaçlarını ortaya koyup çözüm getirmek zaman ve toplantı kültürü açısından oldukça zor olur. Bunun yerine herhangi bir sorunu ya da eksikliği ele alarak ilgili kurum ve kuruluşlarla toplantılar yapmayı uygun görüyorum.”dedi

 “BİRLİK ve BERABERLİK İÇİNDE İLETİŞİMİMİZİ ARTIRMALIYIZ”

Bir şehrin ancak birlik ve beraberlik içerisinde olması halinde gelişebileceğini vurgulayan kaymakam Fatih Çobanoğlu, “Tire olarak en azından ortak sorunlarımızı ve eksiklerimizi belirleme, çözüm yollarını tespit etme, daha sonra da gereken çalışmaları yapma konusunda el birliği içerisinde olmalıyız. İnanıyorum ki, Tire’nin çözemeyeceği bir sorun, başaramayacağı bir proje yoktur. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarımıza ve derneklerimize de büyük görevler düşüyor.  Yeter ki, planlı ve istikrarlı bir şekilde ortak akılla, iletişimimiz artırarak mesafe almaya çalışalım” şeklinde konuştu.  

 “TİRE KÜLTÜR DERNEĞİ, ÇALIŞMAK İSTİYOR, İŞ YAPMAK İSTİYOR”

Kaymakam Fatih Çobanoğlu ile bir araya gelmekten ve Tire hakkında uzun uzun sohbet etmekten büyük bir onur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Tire Kültür Derneği başkanı Seyfullah Ayvalı ise, “Sayın kaymakamımız her şeyden önce dinlemeyi ve istişare etmeyi çok önemsiyor. Bizler sadece bu açıdan bile kaymakamımızın Tire için bir şans ve fırsat olduğunu düşünüyoruz. Konuları derinlemesine bakmayı, öğrenmeyi ve elde ettiği bilgileri tecrübesiyle birlikte iş ve projeye dönüştürmeyi çok iyi biliyor. Sivil toplumun ve proje odaklı düşünmenin öneminin farkında olan bir kaymakamımız olduğu için biz ayrıca mutlu olduk. Dernek olarak budan sonra Tire ile ilgili her konuda üzerimize düşen her konuda görev almaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Biz dernek olarak maaşlı değil, Tire için gönüllü iş peşinde olan, görev ve sorumluluk almak isteyen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Taleplerimiz ve görüşlerimiz de bu ilkeler doğrultusunda gelişiyor. Evet iş istiyoruz. Tire için idarecilerimizin önderlik yaptığı projelerde görev almak istiyoruz. Bu hassasiyetimizi ve heyecanımızı anlayarak bizlere görüşlerini aktaran en önemlisi zaman ayırarak bizleri samimiyetle dinleyen sayın kaymakamımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi