Ercan ÇELİK

2013 yılında Manisa Turgutlu’da merhum Tayfun Talipoğlu’nun da aralarında bulunduğu edebiyat sevdalıları tarafından yayımlanmaya başlayan Kasabadan Esinti Dergisi’nin merkezi artık Tire oldu. Aslen Tireli olan Dergi Yazı İşleri Müdürü Cüneyt Tanyeri, kesin dönüş yaptığı Tire’ye yeni bir edebiyat dergisi de kazandırmış oldu.

Derginin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cüneyt Tanyeri ve Yayın Kurulu Üyesi İsmet Çallıbay, geçtiğimiz gün HaberTire Gazetesi’ni ziyaret ettiler. İmtiyaz Sahibi Ercan Çelik ile uzun uzun sohbet eden edebiyatçılar, Tire merkezli çıkan ulusal bir edebiyat dergisi olan Kasabadan Esinti’nin, Tire’deki kurum ve kuruluşlardan yeterli desteği alamamasından şikayet ettiler.

MANİSA’DA KURULDU

HaberTire Gazetesi’ne konuşan Cüneyt Tanyeri “Kasabadan Esinti Dergisi’ne, 2013 yılında Manisa Turgutlu’da rahmetli Tayfun Talipoğlu ile beraber başladık. Dergimiz 3 ayda bir yayınlanıyor. Amacımız Anadolu aydınlanmasına katkı sağlamak. Ulusal hatta uluslararası bir dergiyiz. Dergimizde öykü, şiir ve makale gibi edebiyat içerikleri yayınlanmakta. Türkiye’nin dört bir yanından çok kıymetli yazarlarımız ve şairlerimiz var.” Dedi.

“YETERLİ DESTEĞİ BULAMADIK”

Tire’deki kurumlardan yeterli desteği göremediğini ifade eden Tanyeri, “Tire’ye geleli 7 ay oldu ama Tire’deki kurumlardan yeterli desteği göremedik. Örneğin belediyeyi ziyaret ettim. Tüm sayılarımızı verdim. Sonrasında belediyeden bir kişi arayıp ‘ne yapıyorsunuz?’ diye sormadı.” Dedi.

TİRELİ EDEBİYATÇILAR DA VAR

Kasabadan Esinti Dergisi’nde Türkiye’nin pek çok yerinden olduğu gibi Tire’den de Mehmet Erdoğan, Salih Gözek gibi önemli edebiyatçılar yer alıyor. Cüneyt Tanyeri Turgutlu’da pek çok edebiyat etkinliğine imza attıklarını, Tire için de projeleri olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi