Tireli Lise öğrencisi Aleyna Güngör ve Müzisyen Hasan Ergi, işitme engelliler için çektikleri kliplerle beğeni topladılar.

 

Ercan ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi olan Aleyna Güngör, işaret dilinin faydalı olarak kullanmak adına hayata geçirdiği projesinde müzisyen Hasan Ergi’nin desteğini de aldı. Sosyal medyada yayınlamak üzere çektikleri kliplerden herhangi bir maddi beklentileri yok. Klipte, Hasan Ergi’nin seslendirdiği şarkıyı Aleyna Güngör, işaret diliyle işitme engellilerin de anlayabilmesi için aktarıyor.

İşaret dilini her bireyin bilmesi gerektiğini belirten Aleyna Güngör, “Bir gün tanışmak istediğim bir kız arkadaşımızın, işitme engelli olduğunu farkedince onunla iletişim kuramadığımı gördüm ve bunun üzerine işaret dilini öğrenmek istedim. Yaklaşık 5 aydır internet üzerinden yaptığım araştırmalar ve kendi çabalarımla işaret dilini öğrendim.” Dedi.

Geçtiğimiz mayıs ayında öğrendiği işaret dilini daha yapıcı şekilde kullanmak isteyen Aleyna Güngör, işitme engelliler için klip çekerek şarkı sözlerini çevirmeye başladı. Bu projesi için Tire’de müzikle ilgilenen Hasan Ergi isimli genç müzisyenden yardım istedi. Hasan Ergi, projeyi memnuniyetle karşılayarak kabul etti gitarıyla ve sesiyle projeye destek verdi.

Hasan Ergi ve Aleyna Güngör, ilk işaret dili klibini Tire Gölet’te geçtiğimiz mayıs ayında çektiler ve sosyal medyada paylaştılar. Kısa sürede birçok kişi tarafından beğenilen ve izlenen klip, işitme engelli dernekleri tarafından beğenildi ve paylaşıldı.

İkinci klibinde çekimleri Derekahvede yapıldı. Önümüzdeki günlerde internette yer alması bekleniyor.

İşaret diliyle şarkıları çevirerek işitme engelliler için bu gibi yapıcı projelerde yer almaya devam edeceğini belirtti ve kliplerin çekiminde emek veren arkadaşları Muhammed Yusuf Oban, Dilay Karakuş, Gizem Edeer’e teşekkür etti.




HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi