İngiliz resim öğretmeni Paul Janssens, tatil için geldiği Tire’de fotoğraf çekmek yerine resim yapmayı tercih etti ve hatıralarını kendi çizdiği resimlerle muhafaza etti.

 

Ercan ÇELİK

 


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


Geçtiğimiz Salı günü, Tire’nin meşhur pazarını ve tarihi mekanlarını gezmek üzere ailesiyle birlikte Londra Cambridge’ten Tire’ye gelen Resim Öğretmeni Paul Janssens, Tire’nin tarihi camilerinden Hüsamettin Bey Camii’nin resmini çizerken HaberTire’nin sorularını yanıtladı.

 

Salı Pazarı’nın ortasında kaldırımda bir tabureye oturan ve fırçasını eline alan Janssens, Hüsamettin Bey Camii’nin sulu boya tekniği ile resmini çizmeye başlayınca, pazarı gezen Tirelilerin ve esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türk misafirperverliğini Paul’a gösteren bazı esnaflar, resim öğretmenine çay ikram ettiler.

 

Gördüğü sıcak ilgi karşısında son derece memnun olduğunu dile getiren Janssens’a  neden fotoğraf yerine resmi tercih ettiğini sorduk. Türkiye’ye daha önce de birkaç defa geldiğini dile getiren Paul, “İstanbul ve Didim gibi yerleri gezdim. Tire’yi de çok merak ediyordum. Seyahatlerimde herkesin aksine fotoğraf çekmek yerine resim çizmeyi tercih ediyorum. Çünkü seyahatimi objektifin gördüğü şekilde değil, kendi gördüğüm şekilde hatırlamak istiyorum.” Dedi.

 

Resim çalışmasını tamamladıktan sonra yakında bulunan Ekinci Bilgisayar firmasındaki dostu Aziz Ekinci’yi ziyaret eden Paul Janssens burada da bir çay içti ve daha sonra Tire’nin diğer tarihi güzelliklerini gezmek üzere çarşıdan ayrıldı.

 



HABER VİDEOSU:



Editör: Haber Merkezi