Hira İlim Kültür ve Medeniyet Derneği Dünya Müslümanlarının ilçemizdeki sesi ve savunucusu olmaya devam ediyor.Denek yönetimi ve gönüllüleri bu sefer de Doğu Türkistan da Çin devleti tarafından zulüm gören  Müslümanlar için bir araya geldi .

     Geçtiğimiz Pazar günü sabah namazında ilçemiz Mehmet Akif Camisinde  büyük bir katılımla kılınan sabah namazını müteakiben  özelde Doğu Türkistan, genelde ise zulüm altında olan tüm Dünya müslümanları için dua edildi.   Yapılan duada; zulüm ve eziyet altında hayatlarını sürdürmeye çalışan  Dünya  müslümanlarının bir an önce özgürlük ve refaha kavuşmaları için temennilerde bulunuldu.

                Hira Derneği Başkanı Hakan ALPAY konuyla ilgili şöyle konuştu ”1 OCAK 2015 tarihinden itibaren Çin Devleti, Doğu Türkistan’da yaşayan Müslümanların Kamu kurumlarında başörtüsü takmalarını ve namaz kılmalarını yasaklayarak, inanç ve İbadet özgürlüklerini kısıtlamaya yönelik karar almıştı.. HİRA Derneği olarak Dünya’nın dört bir yanında  zulüm ve eziyete maruz kalan Müslümanların her zaman yanlarında olmayı ve yapılan bu eziyetlere kayıtsız kalamayacağımızı düşünerek, Tireli kardeşlerimizle birlikte ilçemiz Mehmet Akif camisinde sabah namazında Doğu Türkistanda ki Kardeşlerimiz için duada buluşmayı planladık.. Bu konuda hassasiyeti olan kardeşlerimizle  Sabah namazı vaktinde Mehmet Akif Camisinde bir araya geldik. Birlikte Doğu Türkistan’da ki kardeşlerimiz  ve Tüm Dünya müslümanlarının özgürlük ve refahı için duada bulunduk. Artık müslümanlara yönelik yapılan bu eziyetlerin son bulmasını temenni ediyoruz. Özellikle Suriye, Filistin Ve Myanmar başta olmak üzere neredeyse dünyanın her yerinde müslüman halklara yönelik yapılan zulmün son bulmasını diliyoruz. Soğuk kış günlerinde zor kullanılarak evlerinden ve yurtlarından edilip  zor şartlara dayanamayarak, çocuk, yaşlı ve kadın hayatlarını kaybeden  mazlumların sessiz çığlıklarının bir an önce duyulmasını ve dünya kamuoyunun Fransa da gösterdikleri hassasiyetin Müslüman Halklara da gösterilmesini istiyoruz” dedi.

           Program namaz sonrası yapılan dua ile son bulurken, HİRA gençleri cemaate sıcak simit dağıtmayı ihmal etmedi.

Editör: Haber Merkezi