Tire Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları Ekibi katıldığı organizasyonlar sonucunda Balkanlarda birçok ülkeyi dolaşarak  gönüllerde taht kurdu.


Tire Belediye Basın



Halk oyunları ekibi eğitmenleri Nurgül Balaban Koç ve Sinan Koç önderliğinde Tire ‘den hareket eden ekip önce Bulgaristan Polovdiv ve Mineralni Bani şehirlerinde Türk Kültürü günlerine katıldılar. Burada Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu’nda Muavin Konsolos İmren Çamlıklı ve Filibe Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Fahrie Murad ev sahipliğinde çok güzel iki gün geçiren Halk Oyunları Ekibi, oynadıkları oyunlarla büyük izler bırakarak  Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a hareket etti. Orada da mini bir gösteri düzenleyen ekibimiz daha sonra Macaristan’ın başkenti Buda Peşte ye hareket etti. Sırasıyla Bosna Hersek de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Mostar’a giden ekibimiz oradan da Hırvatistan’ın ünlü şehirlerinden Dubrovnik’e geçti. Buralarda da mini etkinlikler kapsamında gösteriler yapan ekibimiz izleyenlerden tam not aldı.

Makedonya Ohrid’de ise Türk Konsolosluğu aracılığıyla bir gösteri sunan ekibimiz Türk göçmenlerimize de duygu dolu anlar yaşattı. Daha sonra dönüş yolunda Yunanistan da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’deki evini ziyaret etmek isteyen Tire Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tadilat çalışmaları nedeniyle eve uzaktan bakarak duygu dolu anlar yaşadı. Kısa bir şehir turunun ardından ülkeye dönen ekip Tire’ye gelir gelmez ilk olarak kendilerine bu fırsatı veren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e teşekkür etmek amacıyla kısa bir ziyarette bulundu. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek :’’ Oynadığı her oyunla Tire de gönülleri fetheden Tire Belediyesi Konservatuvarı Halk Oyunları Ekibi şimdi de Balkanları fethetti. Kendilerini tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında da başarılarının devamını diliyorum ‘’dedi.
Editör: Haber Merkezi