Şef Zafer Suntekin yönetimindeki Tire Belediyesi Müzikli Sanat Topluluğu Gelibolu Destanı’nı şarkı ve marşlarla sahneledi.

 

 Tire Belediye Basın

Tire eski Şehir Sineması’nda yapılan gösteriye İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yzb. Emre Davutoğlu, eşi Nilay Davutoğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, eşi Yüksel Çiçek ve çok sayıda davetli katıldı. Tire Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri, Tire Kutsan Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Tire Belediye Oratoryosu’na Zafer Suntekin’in İzmir’den gelen koristleri de eşlik etti.


Gösteri sonrası Şef Zafer Suntekin’e teşekkür çiçeğini sunmak için sahneye davet edilen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek yaptığı konuşmayla geceye damgasını vurdu. Çiçek konuşmasında milli gün ve milli değerlere vurgu yaparak ‘’Bizler bu ülkenin kolay kazanılmadığının, bugünlere kolay gelinmediğinin farkındayız’’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; Geçtiğimiz ay içerisinde Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyeleri olarak Avrupa’ya gittik. Avusturya’ya gittiğimde oradaki Türk Büyük Elçiliği’nin adeta saray gibi olan ihtişamını, büyüklüğünü görünce önce gururlandım. Bildiğiniz üzere büyükelçilikler sizin o ülkedeki vatan toprağınızdır ama o binanın ne zaman yapıldığını öğrenince kanım dondu. Büyükelçilik binası 1916 yılında yapılmış. Yani bizim askerimiz savaştayken, ayağında ayakkabısı yokken, elinde tüfeği yokken, tüfeğin için mermisi yokken dönemin saltanatı Viyana’ya küçük bir saray yaptırmış. Acaba oraya harcanan paralarla kaç tane askerimize bot, kaç tane silah mermi alınırdı? Savaşın ne yokluklarla yapıldığını bir kere daha anımsayınca söyleyecek başka bir söz bulamıyorum.

 

Editör: Haber Merkezi