Bu yıl mezun olan Kutsan Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Aydemir, gelecekte Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden biri olma hedefi doğrultusunda attığı ilk adımlarında elde ettiği başarı ile katıldığı yarışmalarda ödülleri toplamaya devam ediyor.


Kutsan Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Furkan Aydemir, Ankara Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi ile ortaklaşa yürütülen “Gençliğin Gözünden Teknoloji”  temalı ‘Türkiye Liseler Arası 8. Kısa Film Yarışması’nda “Sokağın Son Çocukları” isimli filmi ile 1. oldu. Ödül töreni 29 Mayıs Cuma günü, saat 19:00’da, Ankara Armada Alışveriş ve İş Merkezi’nin destekleri ile Armada Hayat Sokağı’nda gerçekleştirildi.

YETENEKLİ GENÇLERİN KEŞFEDİLMESİ AMAÇLANIYOR
Türkiye’nin 81 il ve ilçesinde bulunan tüm resmi ve özel örgün eğitim kurumlarında (liselerinde) öğrenim gören öğrencilere; yaratıcı, araştırmacı, esnek, entelektüel, merak sahibi, yenilikçi ve ekip çalışması yapabilecek nitelikleri kazandırmak amacı ile bu yıl 8.’si düzenlenen yarışma, bu güne kadar ülke genelinden yaklaşık 4 bin öğrenciye ulaştı.

120 ADET FİLM ARASINDA 1. OLDU
Türkiye’nin değişik illerinden gelen 120 adet kısa film, proje koordinatörleri tarafından değerlendirilip, şartnameye uygun bulunan 97 adet kısa film, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan ön değerlendirme jürisine teslim edildi. 
Ön jürinin belirlediği 20 adet asil ve 6 adet yedek kısa film, Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü proje koordinatörü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan değerlendirme jürisi tarafından, şartnamede belirtilen kriterlere göre puanlandırılıp, ülkemizin çeşitli illerinden gelen ilk 10 film belirlendi.


ANKARA VE İSTANBUL’DA ÖDÜLLERİ TOPLADI
Değerlendirme jürisi tarafından seçilen ilk 10 filmin yönetmen öğrenci ve danışman öğretmenleri 28 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’ya gelerek, ağırlandıktan sonra, Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Geziden sonra, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz’ı ziyaret ettiler. 29 Mayıs Cuma akşamı, filmlerin ilk kez Ödül Töreni gecesinde izlendiği törende, dereceler ve ödül sahipleri açıklandı. Birinciliği İlçemiz Kutsan Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Furkan Aydemir aldı. Ödül töreni, protokolün genç yönetmen ve danışman öğretmenlerine plaket takdimi ve ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi. 


“SOKAĞIN SON ÇOCUKLARI” BEĞENİ TOPLADI
Tireli genç yönetmen Furkan Aydemir, “Sokağın son çocukları” adını verdiği toplamda 6 dakika uzunluğunda olan kısa filminde; kaybolmuş olan çocukların sokaklarda oynadıkları oyunları ve sokak eğlencelerini, kaybolan çocuklukları konu almış. Konuyu etkili bir şekilde işleyen Furkan, sinema ve yönetmenlikte ilerlemek istediğini belirterek başta ailesi olmak üzere kendisine destek veren herkese çok teşekkür etti. 


‘ALTINBOĞA’ FURKAN’IN OLDU
Sinemaya ilk adımını atan Tireli genç Furkan Aydemir’e bir ödülde İstanbul’dan geldi. Furkan, çevirdiği kısa filmlerle 4 Haziran 2015 Perşembe Günü akşamında İstanbul Erkek Lisesi’nin bu yıl 12.’sini düzenlediği ‘Uluslararası Altınboğa Kısa Film Yarışması’nda da birincilik aldı. İstanbul Erkek Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen törende Furkan Aydemir; hem 1.’lik ödülü olan “Altınboğa” ödülünü Tire’ye getirdi, hem 1500 Dolar para ödülü aldı, hem de “Ekipman Lazım” ödülünü aldı. Furkan burada ünlü sinema oyuncuları ve yönetmenleri ile bir araya gelme, onlarla sohbet etme ve hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı buldu.


ERKUT, BAŞARILI ÖĞRENCİYE HEDİYE VERDİ
Kutsan Anadolu Lisesi öğrencisi olan Furkan’ı bu özel anlarında yalnız bırakmayan Okul Müdürü Hikmet Divrik, elde ettiği başarıdan dolayı gururlandığı öğrencisini tebrik ettiğini belirtti ve kendisine yönetmenlik hayatında başarılar diledi. Bu yıl liseden mezun olan Furkan’a bir ödülde Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut’dan geldi. Erkut, önceki gün Kutsan Anadolu Lisesi’nde düzenlenen karne törenine katıldı ve bu törende Furkan Aydemir’e hediye verdi ve kendisini başarısından dolayı kutladı.

Editör: Haber Merkezi