Ercan ÇELİK

Eski zaman ile günümüzün çocukluğunu, kaybolmaya yüz tutan değerleri ön plana alarak kıyaslayan yeni nesillerin bilmediği, eskilerin unuttuğu ama her zaman aklımızda ve anılarımızda yer alan özlenen günleri yeniden bizlere hatırlatmak hedefindeki "Evvel Zaman İçinde" belgeseli,  10 - 11 Nisan, Salı ve Çarşamba günü, Tire Belediyesi Konferans salonunda ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak.

2 YILLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ
Tire'de sosyal ve kültürel alanlarda yaptığı projelerle adından sıkça söz ettiren Nilay Davutoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı belgesel, yaklaşık 2 yıl önce Habertire ile yürütülen ve unutulan çocuk oyunlarının yeniden hatırlatılmasını hedefleyen  "Çık Dışarıya Oynayalım" projesi temel alınarak oluşturuldu. Projede Sadece çocuk oyunlarının hatırlatılması değil, yitirilmiş veya eskilerde kalmış bir çok farklı değer de işlendi ve kendine yer buldu. Yapımını Anka Prodüksiyon 35mm'in üstlendiği belgeselin, Tire'de yapılacak gösterimleriyle birlikte, ulusal ve uluslararası festival ve yayın organlarında da izletilmesi hedefleniyor. 
    Belgeselin dikkat çeken bir noktası da tamamı Tire'de yaşayan bir ekip eliyle oluşturulması oldu. Belgesel, Tire'nin eski çocuklarının nasıl vakit geçirdikleri, oyunları, eski yaşamlar, dostluklar, Tire'ye özgü değerler, kaybettiklerimiz ve unuttuklarımızı ilk ağızdan, o günleri yaşayan, Tire'de doğup büyümüş ve bir kısmı kendi alanlarında tanınmış olan şahsiyetlerle kısacası Tire'nin değerleriyle yapılan samimi röportajlarla gözler önüne seriyor. Belgeselde, günümüz çocuklarının çocukluklarını ne kadar yaşayabildikleri, değerlerine ne kadar sahip çıktıkları sorgulanarak farkındalık yaratılmaya çalışılıyor. 


KADRO SAĞLAM
    Anka Prodüksiyon bünyesinde hazırlanan belgeselin diğer kadrosu tamamıyla Tire'li olup, 2.Yönetmenliğini, kısa filmin farklı türlerinde aldığı ödüllerle tanınan yönetmen Uluç Erdem Ersen; Kameramanlığını ve ses yönetmenliğini, Ömer Hadimli; Sanat Yönetmenliğini de Onur Demirsar ve Anka Prodüksiyon adına uygulayıcı yapımcılığını M. Yusuf Oban üstlendi. Belgeselin kamera asistanları; Hazan Beklen, Serkan Aytekin, renk düzenlemesini, Ali Seydi Seryol, Ses miksajını da M. Zeki Sancar yaptı.  Tire Organize Sanayi bölgesi'nin büyük katkılarıyla oluşturulan projenin, destekçileri arasında, Tirevizyon, Acemoğlu Gıda, Tire Belediyesi,  İncirya.com, Leman Hanım Kültürevi ve Bersen İnşaat bulunuyor.
    İzlerken kimi zaman tebessüm ettirtecek, kimi zaman göz yaşlarına boğacak belgesel bizden dili, anılarınızı canlandıracak senaryosu ve etkileyici sunumuyla 10-11 Nisan 2018, Saat:20.00'de Tire Belediyesi Konferans Salonunda karşınızda olacak. 


 

Editör: Haber Merkezi