Tire Belediyesi tarafından yapılan Toplamda 309 kişinin 1167 fotoğrafla katıldığı yarışmada kazanan ve dereceye giren isimler düzenlenen törenle Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘in elinden ödüllerini aldılar.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ‘’Tiremizi tarihi yapılarıyla, kültürel ve sanatsal çalışmalarla ön planda tutmaya çalışıyoruz. Dışarıdan insanları ilçemize getirmek için çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Yarışmamıza özellikle Tire dışından 309 kişi katılım gösterdi. Böylelikle 1167 fotoğrafımız oldu. Bu fotoğrafları ilçemizin tanıtımı ve gelecek kuşaklara aktarmak için kitap haline getireceğiz. Bugün restorasyonu tamamlandıktan sonra belediyemizin kültür ve sanat sergi merkezi haline gelen Tire Bedesteni’ndeyiz. Üst tarafta bulunan Ali Efe Hanı ile ilgili bu ay sonunda varislerle görüşüp bir an önce restorasyon işine başlayacağız. Yalınayak Hamamı’nı bitirdik, resmi açılışını yapmadık ama yaklaşık bir haftadır hamamımız sadece kadınlarımıza özel olarak hizmet veriyor. Kutuhan eli kulağında, tamamlanmak üzere. Arastanın da dahil olmasıyla muazzam bir yapı ortaya çıktı. Yakında Terziler Hamamı ile ilgili de çalışma başlatacağız. Tarihin her döneminde yer alan ilçemizde, tarihi yapıları tek tek ayağa kaldıracağız’’ dedi.

Tire Belediyesi Gizli Cennet Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye şu isimler girdi.

2017 Gizli Cennet Tire Fotoğraf Yarışması 1’incisi:

İsmet DANYELİ’ye ait “Derici” adlı fotoğraf

2017 Gizli Cennet Tire Fotoğraf Yarışması 2’incisi:

Bülent SUBERK’e ait “Kalaycı” adlı fotoğraf

2017 Gizli Cennet Tire Fotoğraf Yarışması 3’üncüsü:

Sare KURAL’a ait “Tire” adlı fotoğraf

Belediye Başkanlığı Özel Ödülü: Şener TEKCİ’ye ait “Yorgancı” adlı fotoğraf

Mansiyon Ödülleri: Aygül ÖZTÜRK’e ait “Tire’de Akşam” adlı fotoğraf, İsmet DANYELİ’e ait “İncirci” adlı fotoğraf, Ahmet Turan KURAL’a ait “Ali Efe Konak” adlı fotoğraf

Tire Belediyesi Gizli Cennet Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girip, ödül almaya layık görülen fotoğraflar ve jüri tarafından seçilen 30 fotoğraf 17.01.2018 tarihine kadar Tire Bedesteni’nde sergilenecek.

Editör: Haber Merkezi