Tire Kültür Derneği 'nin Unesco, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü'nün katkıları ile gerçekleştirdiği "Nevruz'un Kenti Tire" projesi kapsamında düzenlenen "En Güzel Nevruz Fotoğrafını Sen Çek" fotoğraf yarışması sonuçlandı.


Tire Kültür Derneğince Tire'de gerçekleştirilen Nevruz etkinliklerini ve Nevruz kutlamalarını konu alan Fotoğraf  Yarışmasına Tire dışından ve Tire'den bir çok fotoğrafsever katıldı.  Tire Hisarlık köyü Balım Sultan Mevkiindeki kutlamalarda Tireliler ile bir araya gelen İzmir ve Tireli fotoğrafçı lar, Türkiyenin en büyük Nevruz kutlamasını ölümsüzleştirdiler.

 

JÜRİ YARIŞMA SONUÇLARINI AÇIKLADI

Çektikleri Nevruz fotoğraflarını yarışmaya katılmak amacıyla Tire Kültür Derneğine gönderen onlarca fotoğrafçının eserleri arasında puanlama yapan yarışma jürisi, yarışmaya katılan eserler arasından birinci, ikinci ve üçüncü gelen fotoğrafları belirlediler. Yarışma jürisi ayrıca, etkinlikler kapsamında düzenlenen "Türk Kültüründe Nevruz" konulu panelin basılacak olan kitabında yayınlanmaya değer 15 fotoğrafı da belirledi.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda Yasin Turan'ın eseri  birinci gelirken, Ercan Çelik'in gönderdiği fotoğraf ikinci, Remzi Şenki'ye ait fotoğraf ise üçüncü oldu.   Jürinin değerlendirmeleri sonucunda Aylin Ergen, Levent Alkışoğlu, Ahmet Şenki, Aziz Ekinci, Ergün Çelik, Nejat Güngüç, Nilüfer Eryüksel, Sıla Öz ve Yeter Gazisan'ın çektiği fotoğraflar yayınlanmaya değer eserler olarak belirlendi.

Çok kaliteli ve kapsamlı bir Nevruz etkinliği düzenlediklerini  hatırlatan Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, " Nevruz'un Kenti Tire projesini Türk Kültürüne,  ilçemizdeki Nevruz kutlamalarına ve Tire'ye yakışır bir şekilde bir çok etkinlikle coşkulu bir ortamda başarıyla gerçekleştirdik. Gerek düzenlediğimiz panel gerekse kutlama programımızdaki ayrıntılar, Nevruza özel yayınladığımız bülten ve Nevruz Fotoğraf yarışması ile tarihe bir kayıt düşmüş olduk" dedi.

Düzenledikleri fotoğraf yarışması için etkinliklere Tire dışından yüzü aşkın fotoğrafçının ve sanatçının katıldığını söyleyen Ayvalı, "Nevruz'un kenti Tire etkinlikleri sayesinde bir çok değerli akademisyen,  sanatçı, ressam, müzisyen, yazar, şair ve Türk Dünyasının tüm coğrafyalarından katılan soydaşlarımız ile tanışma fırsatı bulduk. Fotoğraf yarışmasına katılan sanatçılarımız, Türkiyenin En Büyük Nevruz kutlamalarını belgelemiş  oldular. Yarışma jürimizin seçtiği eserlerin sahibi olan sanatçılarımızı yürekten kutluyorum. Yarışmamıza katılım gösteren tüm fotoğrafseverlere ve değerli jürimizde görev alan Devrim Bülent Koç, Muzaffer Topuz ve Filiz Özyurt'a  emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, etkinliğimize destek olan başta Tire Kaymakamı sayın Mehmet Usta olmak üzere,  Tire Ticaret Odası, Tire Süt Kooperatifi, Ege Folklor Dernekleri Federasyonu,  Teco Petrolcülük,  Dünya Eğitim Kurumları, Genciz Fuarcılık,  Delta İnşaat, Tire Ziraat Odası ve  sayın Mustafa Güngör,  Mustafa Maltepe ve , tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı iletiyorum. "şeklinde konuştu.

Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı, yarışma ödüllerinin dernek tarafından düzenlenecek olan bir yemekli toplantıda sahiplerine verileceğini sözlerine ekledi. 








Editör: Haber Merkezi