Emekliye ayrılan Kabaağaçlı 54 yıldır Tire Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı sürdürüyordu ve meslektaşları tarafından ‘Efsane Başkan’ olarak nitelendiriliyordu.


Sadece berber ve kuaför esnafların değil, Tire’deki her esnafın yakından tanıdığı, 54 yıldır Tire Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığını başarı ile yürüten ve bu özelliği ile “Efsane Başkan” lakabını alan Saim Kabaağaçlı, Kasım ayı sonu itibarı ile meslek hayatına ve başkanlık görevine nokta koyma kararı aldı.


13 YAŞINDA ÇIRAK OLARAK BAŞLADI
Şuanda 80 yaşında olan, 13 yaşında çırak olarak başladığı berberlik mesleğini yaklaşık 67 yıldır sürdüren Kabaağaçlı, 1959 yılında kendi dükkanını açtı. 1962 yılında ise girdiği Berberler Odası seçimini kazanarak Oda Başkanı oldu. O tarihten itibaren Başkanlık görevini sürdüren, karşısına çıkan tüm rakiplerine üstünlük sağlayan Efsane Başkan, yaşadığı bazı sağlık sorunlarından dolayı görevini bıraktı. 


DUYGU DOLU GÜNLER…
Oda üyesi meslektaşları başta olmak üzere birçok esnafın yakından tanıdığı ve de sevdiği Saim Kabaağaçlı, çok sayıda hatıraların ve unutulmaz anların olduğu dolu dolu geçen bir ömür uzunluğundaki meslek hayatını ve yarım asrı geçen Başkanlık görevini bırakmanın verdiği bir duygusallık yaşadığını belirtti.


“ESNAF KARDEŞLERİM BENİ, BEN DE ONLARI SEVDİM”
Sanatçı bir kişiliğe de sahip olan Efsane Başkan, gençlik yıllarında kısa bir dönem meslek hayatını bırakıp müzisyenlik yapmış ve o dönemin birçok ünlü solistinin ardında ud çalıp sahne almış biri. Jübilesini yapan Efsane Başkan, aldığı kararla ilgili yaptığı kısa değerlendirmede; “Dile kolay çocuk yaşlarda başlayan bir meslek hayatı, 54 yıllık bir başkanlık dönemi… Artık yaşlandım. Bazı sağlık sorunları yaşamam da üstüne gelince bu kararı aldım. Bundan sonra daha çok dinleneceğim. Bu kadar uzun süre başkan kalmam ve mesleğin içinde olmamın en önemli sebebi; esnaf kardeşlerimizin ve arkadaşlarımızın beni sevmeleri, benim de aynı şekilde onları sevmemdir. Bana bugüne kadar dostluğunu, arkadaşlığını, desteğini gösteren ve iyiliği üzerime geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Editör: Haber Merkezi