Çinli fotoğraf 8 fotoğraf sanatçısı, Çin’de eğitim gören Tireli iki kardeş arkadaşları aracılığı ile Tire’ye gelip, ilçemizde “İpekyolu Rüyası” adlı sergi açtılar. Çin’den görüntülerin yer aldığı eserler, Belediye’de 2 gün boyunca sergilendi.


Tire’den Çin’ üniversite eğitimi için giden Huzeyfe ve Ömer Faruk Benli kardeşlerin arkadaşları olan Çinli 8 fotoğraf sanatçısı, ülkelerinde çektikleri fotoğraflardan oluşan 150 eserlik fotoğrafları “İpekyolu Rüyası” adıyla Tire’de açtıkları 2 günlük sergide Tirelilerle paylaştılar. 
Daha çok Xian şehrinden karelerin yer aldığı fotoğraflarda; Çin ve Çin kültürü en renkli halleriyle ölümsüzleştirilmiş. Daha önce İstanbul ve Ankara’da bu sergiyi açan Çinli fotoğrafçılar, sergi için üçüncü merkez olarak Tire’yi seçtiler.

TÜRKİYE’DE ÇEKTİKLERİ FOTOĞRAFLARI ÇİN’DE SERGİLEYECEKLER
Türkiye’yi ve Tire’yi çok sevdiklerini belirten Çinli fotoğrafçılar, “Ülkenizde kaldığımız yaklaşık 20 günlük süre içinde bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmedik. Burada çektiğimiz fotoğrafları da Çin’e gittiğimizde ülkemizin en büyük 4 şehrinde açacağımız sergilerle Çinlilere sergileyeceğiz.” şeklinde konuşarak, fotoğraflar aracılığı ile iki ülke arasında dostluk ve kültür köprüsü kurmak istediklerini dile getirdiler.

SERGİ BELEDİYE BİNASINDA YAPILDI
Serginin Tire’de organize edilmesinde çaba harcayan Benli kardeşlerin babası Nurettin Benli, bu konuda kendilerine destek olan Tire Belediyesi’ne teşekkür etti. Benli, Çinli fotoğraf sanatçılarının Başkan Tayfur Çiçek tarafından da kabul edilip görüşüldüğünü belirtti. İki gün süren, tüm vatandaşların ücretsiz gezdiği serginin açılışını Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler yaptı. Önler’e sergilenen eserler hakkında bilgi de verildi.

Editör: Haber Merkezi