CHP Tire teşkilatında yapılan ‘parti okulu’ çalışmalarında yer alan takımlardan biri olan ‘Gökgöl’ isimli takımın üyeleri, tasarladıkları ‘resim sergisi’ projesini hayata geçirdiler.


Can Amaç, Tülay Yetimoğlu, M. Kemal Çakıroğlu, Seyhun Soykan’dan oluşan Gökgöl Takımı üyeleri; resim yapmayı seven ve bu yönde yetenekleri olan gençleri keşfetmek, onlara destek olmak ve önlerini açmak adına, bu amaçla başlattıkları projeleri kapsamında yaşları 16 ile 22 arasında değişen 6 genci keşfettiklerini ve onların yağlı boya eserler yapmaların sağladıklarını ifade ettiler. 

SERGİDE TOPLAM 26 PARÇA YAĞLI BOYA ESER VAR
Gençlerin yaptığı toplam 17 eser ile takım üyesi olan amatör ressam Tülay Yetimoğlu’nun 9 eserinin yer aldığı toplam 26 parça yağlı boya tablodan oluşan resim sergisi, önceki gün Tire Kent Müzesi’nde sergilenmeye başladı. 
SERGİ CUMA GÜNÜ AKŞAMA KADAR AÇIK VE ÜCRETSİZ
Ücretsiz olan sergi, herkese açık. İsteyen tüm resim sever Tireli sanat dostları sergiyi gezme şansına sahip. Sergi, 16 Eylül Cuma günü akşam saatlerine kadar açık olacak. Projenin oluşmasında ortaya çıkan tüm masraflar, takım üyeleri tarafından karşılandı.
AMAÇLARI GENÇLERİ SANATA YÖNLENDİRMEK
Ortaya konan çalışma ve açılan resim sergisi ile ilgili olarak kısa bir ortak demeç veren ‘Gökgöl’ takımı üyesi CHP’liler şunları söyledi: “Böyle bir projenin bir parçası olmaktan dolayı memnunuz. Sanatı ön plana çıkaran, gençler arasında sanat sevgisini geliştiren projelere parti olarak katkımız sürecektir. Gençlerimizi sokaktan, kahvehanelerden alıp sanatsal faaliyetlerin bir parçası yapmak önemli ve güzel bir etkinlik.”

Editör: Haber Merkezi