Tire Belediyesi tarafından satın alınan, ilçemiz İsmail Taşlı Caddesi'nde bulunan Çeltik Konağı ise hizmet binası olacak.

Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için İzmir Büyükşehir'e Tire Belediyesi tarafından 30 yıllığına ücretsiz tahsis edilen konak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmet Binası olarak kullanılacak.

25 Mayıs'ta ihalesi yapılacak olan konak aslına uygun olarak restore edilecek. İhale sonrasında hemen çalışmaların başlanacağı konak 360 gün içerisinde bitirilecek.

Çeltik Konağı'nın Büyükşehir'e tahsisi hakkında konuşan Tire Belediye Başkanı

Tayfur Çiçek: ''İl ve ilçe belediyele-rinin birbirleri ile uyum içerisinde çalışmalarına bir örnek verecek olursak bunların başında biz geliyoruz

diyebiliriz. 55 Milyon TL'lik, 15 bin kişilik Tire Arena Stadımızda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Stadın bulunduğu arsa bize ait ve maliyetin %20'sini biz karşılıyoruz. Aynı örnek çalışmayı Atık Su Arıtma Tesisi için de yaptık. Hüseyin Ağa Köprü Mevkii'nde bulunan arsayı ücretsiz tahsis ettik ve Büyükşehir bu tesisi ilçemize kazandırıyor, Eylül ayında tesis bitirilecek. Bu iki büyük ve güzel örnek gibi şimdi de ilçemize yerel hizmet binası kazandırılması için ortak çalışma yapıyoruz. 30 yıllığına Çeltik Konağı'nı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ücretsiz tahsis ettik. Restorasyon sonrası bu tarihi konakta vatandaşımıza hizmet verilecek.' dedi.

Editör: Haber Merkezi