Ercan ÇELİK

Köye yapılması planlanan jeotermal araştırma sondajı karşısında, Türkiye çapında yankı uyandıran bir mücadele sergileyen ve direnişin adeta sembolü haline gelen Başköylü kadınlar, ünlerine ün katmaya devam ediyorlar. Başköylü kadınların oluşturduğu halk oyunları ekibi, bu kez Tire’yi Afyonkarahisar’da temsil etti.

Başköy’de Tire Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Tülin Sardoğan himayesinde yaklaşık 3 aydır halk oyunları eğitimi alan kadınlar, geçtiğimiz gün Afyonkarahisar bir sendikanın düzenlediği bölge toplantısına davet edildiler. Yaklaşık 2 bin davetlinin katıldığı toplantıda sahneye çıkan Başköylü kadınlar Pınar Koldaş, Pınar Sıncı, Saliha Özdemir, Saniye Balcı, Saime Durgun, Nurcan Sıncı ve Ömrüye Aksoy, eğitmen Tülin Sardoğan eşliğinde muhteşem bir performans sergilediler. Ege bölgesine has zeybekleri canlı müzik eşliğinde oynayan kadınlar, salondan büyük alkış aldılar. Canlı müziği ise Yasin Sarca ve Birol Sardoğan sergilediler.

KOSTÜMLER KENDİ SANDIKLARINDAN

Gösteriyi önemli kılan bir diğer özellik ise gösteri için özel kostüm diktirilmesi yerine, Başköylü kadınların kendi sandıklarından çıkardıkları yöresel kıyafetlerini giymeleri oldu. Birbirinden renkli kıyafetleriyle, sahneye renk katan Başköylü kadınlar, şimdi de Makedonya’da bir gösteri yapmak için girişimde bulunacaklar.

Editör: Haber Merkezi