Araştırmacı Yazar ve Bağımsız Eğitim Sendikası Ar-Ge Başkanı Mehmet Güleç İzmir ile ilgili yaptığı çalışmalar kapsamında Tire’yi ziyaret etti. Tire’deki müzeleri ve Tire Belediyesi’ni ziyaret eden Güleç’in Tire’deki son durağı ise HaberTire Gazetesi oldu. Kent girişindeki tabelada olduğu gibi Tire’nin tarih ve yeşil kenti olduğunu ifade eden Güleç, Tire’den övgü dolu sözlerle bahsetti. 
İzmir İlindeki diğer ilçeler çapında değerlendirilecek olursa Tire’nin örnek alınacak bir kent olduğunu söyleyen Güleç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  
“ Tire’de tarihi bilinci yüksek ve tarihe katkısı fazla olan bir belediyecilik gördüm. İzmir’de ne yazık ki yerel tarihe sahip çıkan ve kültürel çalışmalara destek çıkan belediye sayısı çok az. Tire Belediyesi’nin kültürel ve tarihi çalışmaları hem İzmir’e hem Türkiye’ye örnek teşkil etmeli. Bu çalışmaları için Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e Kent Müzesi Müdürü Edip Adanalı’ya ve Tire Belediyesi Sosyal Projeler Koordinatörü Murat Sanus’a  teşekkür ediyorum”
 

MEHMET GÜLEÇ KİMDİR?
Eğitim-Öğretim Hayatı:

3 Eylül 1989 tarihinde İzmir’in Menemen ilçesinde dünyaya gelen eğitimci-yazar Mehmet GÜLEÇ, 1996 yılında Menemen’in Koyundere Beldesi’nde başladığı eğitim hayatına Ankara’nın Mamak ilçesinde devam etmiş ve 2004 senesinde Şehit Cihan Yıldız İlköğretim Okulu’ndan, 2007 senesinde de Mamak Lisesi’nden mezun olmuştur.
Yükseköğrenimini Balıkesir Üniversitesi Coğrafya Bölümünde yapan yazar, 2011 yılında derece yaparak üniversiteyi bitirmiş ardından ise Ankara Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri alanında eğitim görmüş ve bu eğitimi (pedagojik formasyon programını) başarıyla bitirerek 2012 yılında Coğrafya Öğretmeni unvanını almıştır.
2011 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beşeri ve İktisadi Coğrafya Anabilim Dalı’nda başladığı lisansüstü kariyerine askerlik ve zorunlu hizmet yükümlülüğü nedeniyle ara vermiş ve 2017 yılında görev yaptığı şehirdeki (Şanlıurfa) Harran Üniversitesi'ne müracaat ederek burada lisansüstü eğitimine devam etme kararı almıştır. Halen bu üniversitede lisansüstü kariyerini sürdürmektedir. 
 

Subaylık Dönemi:
Yazar, 2011-2013 yılları arasında Ankara’da çeşitli kurum ve kuruluşlarda Coğrafya Öğretmenliği yaptıktan sonra Ağustos 2013’de vatani hizmetini yapmak üzere 1 yıl süreyle Türk Silahlı Kuvvetleri saflarında Yedek Subay olarak görev yapmıştır.
Asteğmen Adayı (öğrencisi) olarak Foça Jandarma Komando Okulu’nda 3 ay süreyle eğitim almış ve Komando Okulundaki bu eğitimi başarıyla bitirerek Hatay 121. Jandarma Eğitim Alayı’na eğitim subayı-takım komutanı olarak atanmıştır. 8 ay Asteğmen olarak görev yaptıktan sonra 30 Haziran 2014 tarihinde Teğmen rütbesine terfi ederek Bölük Komutan Vekilliği dahil birçok görev icra etmiş ve üst komutanlıklarca birçok kez takdir ile taltif edilmiştir.
 

Öğretmenlik Dönemi:
Yazar, vatani hizmetinden önce Ankara’da 2 yıl süreyle çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışmış ve vatani hizmetinden sonra zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmek üzere Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine atanmış ve 2014’ten beri bu ilçede idarecilik dahil birçok görev yapmış olup şuan Coğrafya Öğretmeni olarak görevine devam etmektedir.
 

Yazarlık Süreci:
Aynı zamanda öğretmen olarak görevine devam eden Yazar GÜLEÇ, yerel basında da köşe yazarlığı yapmakta ve çeşitli ilçelere/beldelere yönelik kitaplar yayımlamaktadır. Yazarın bu alanda üç adet kitabı bulunmaktadır. İlk kitabını 2012’de yayımlayarak yazar ünvanını alan GÜLEÇ, eğitimciliğinin yanı sıra aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif görev üstlenmiş ve üstlenmeye de devam etmektedir.
 

Sivil Toplum ve Sendikacılık Süreci:
Yazarın; İngilizce, Etkin Yönetim Becerileri ve Liderlik, İletişim ve Beden Dili, Mülakat Teknikleri, Etkili Sunum Teknikleri, Bireysel Donanımları Geliştirme ve Kariyer Planlaması, Pazarlama, Rekabet Yönetimi, Eğitmenlik, Motivasyon, Hafıza Teknikleri, Girişimcilik, Kalite Yönetimi ve İş Sağlığı alanları dahil olmak üzere 17 dalda 23 sertifikası bulunmaktadır. MBA-İşletme Yüksek Lisansı ve Beden Dili alanlarında uzmanlıkları bulunan yazar, eğitimciliğinin ve araştırmacı-yazarlığının yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak görevlerde bulunmuş ve bulunmaya da devam etmektedir.
Türk Coğrafya Kurumu üyesi olan yazar GÜLEÇ aynı zamanda Lider Eğitimci-Yazarlar Derneği Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.  Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) gönüllüsü olarak da çalışmalarını yürütmektedir.
Sendikal alanda ise, Bağımsız Eğitim Sendikası Genel Merkez Ar-Ge Birim Başkanlığı ile Genel Başkan Basın Danışmanlığı görevini yürütmektedir. Birçok internet sitesinde eğitim ve mevzuat üzerine makaleleri yayımlanan Mehmet GÜLEÇ, eğitim çalışanlarının özlük hakları, eğitim sistemi ve eğitimin güncel konuları üzerine fikirlerini de kamuoyu ile paylaşmaktadır.
Yazar GÜLEÇ bekar olup orta derecede İngilizce bilmektedir.

Editör: Haber Merkezi