Değerli dostlar,her şeyde olduğu gibi mesele ne olursa olsun,aşırı motivasyonun muhakkak bir yerlere zararı olmuştur, hele hele konu VATAN, MİLLET, DEVLET ise olayın vahameti daha bir hassasiyetle ele alınmalıdır.

Yaklaşık bir 15 gün önceydi,aklıma gelen,DÜNYA LİDERLERİ içinde diktatör,HALK'INA zulmü hak sayan,kimilerini acımasızca öldüren DEVLET BAŞKANLARI varmıydı sorusu oldu?
Evet çok küçük bir araştırmanın ardından tam 8 tane buldum,peki kimdi?bu yöneticiler,öldürülenlerin suçu neydi?
Kısaca yakın tarihten başlayarak  sizlerle akla gelen ilk 3 lideri ve ortak özelliklerini paylaşmak istiyorum:
LİBYA LİDERİ KADDAFİ:
1969 Yılındaki darbe sonucu iktidara gelmiş 1970 ve 1972 Yıllarında LİBYA  Başbakanlığı yapmış,1972 ve 1979 yılları arasında DEVLET Başkanlığı,1979 2011 Yılları arasında ise LİBYA ARAP HALK SOSYALİST CEMAHİRİYESİ(Cumhuriyet)Kardeş lideri,1EYLÜL Büyük devriminin rehberi ünvanını kullanarak,resmi bir görevi olmadan 42 yıl boyunca LİBYA'YI asimilasyonla yönetmiş 2011 yılında çıkan iç savaş sonucu,linç edilerek öldürülmüştür.

SADDAM HÜSEYİN:
Ülkesinde BAAS'ÇILIĞI (Arap MİLLİYETÇİLİĞİ)benimsemiş ve bu partiyi öne taşımış,1968 darbesinde etkin rol oynamıştır, 1979 da IRAK DEVLET Başkanlığı görevine başlamış,IRAK PETROLLERİ ve Ülke'sini endüstri,ekonomik alanda hızlı bir büyüme yaşatmıştır,bu arada iktidar olma özelliğini kullanarak halk üstünde günden,güne otorite ve baskılarıda yoğunlaştırarak,hatta eklemek gerekirse,ŞİİLERE ve Kürtlere karşı iyiden iyiye sindirme politikası hız kesmiyordu,Ülke adeta bir kışla havasındaydı SADDAMCILAR ve SADDAMCI olmayanlar.
Bu arada İRAN,IRAK ,KÖRFEZ savaşı başlamış ve bu savaştaki duruşu iktidarını etkilememiş,İSRAİL'E olan tutumuyla ARAP Ülkelerinin takdirini kazanmayı başarmıştır.
AMERİKA bu arada SADDAM'I,EL-KAİDE ile işbirliği düşünceleri yoğunlaşıyordu,bu varsayımlar H.SADDAMIN Ülkesine savaş sebebi oldu.AMERİKA'NIN 9 NİSAN 2003 de IRAK'I işgal etmesiyle H. SADDAM'IN iktidarı son buldu,kısa süre sonra BAAS partisi yasaklandı,1982 yılında DUCEYL'DE IRAK'LI şiilerin öldürülmesinden sorumlu tutulan H.SADDAM, 30 ARALIK 2006 asılarak idam edildi.

AYETTULLAH HUMEYNİ:
1979-1989 yılları arasında İRAN liderliği yapmış,döneminin 30.000 rejim karşıtının öldürüldüğü olarak biliniyor,bir çoğumuzun hatırlayacağı gibi 1988 yılında şeytan ayetleri kitabının yazarı (Salman RÜŞDİ)hakkında ölüm fetvasını çıkardıktan kısa bir süre sonra Salman RÜŞDİ ölmediysede romanı çeviren JAPON Hitoshi İGARASHİ bıçaklanarak öldürülmüştü,86 yaşında ölen Ayetullah HUMEYNİ İRAN'LI siyasi tutukluların yaşamasına izin vermemesiyle tarihe geçmişti.4 kasım 1964 ANKARA ve ardından BURSA'DA sürgünmü?yoksa misafirmi bilmiyorum ama politik bir nedenle TÜRKİYE'YE gönderilmiş.
Bu arada ORTADOĞUNUN kaderimidir bilemiyorum,Beşer ESED'DE aynı yolda hızla ilerliyor.
Özetle Yukarıdaki DEVLET yöneticileri öyle yada böyle kendilerince iklimin,coğrafyanın,tarihlerinin onlara bahşetmiş olduğu yüce değerler karşısında almış oldukları eğitim ve kültür ile ÜLKE'lerini en iyi şekilde yönetmeye çalıştıklarına inanıyorlar,bunun yanında üçününde  iki ortak özellikleri var.
1.Çalıştılar ama HALK'LARININ  bir kısmıyla savaş halindeydiler.(Tıpkı ÜLKEMİZ'DE olduğu gibi değilmi?)
2.sonları,idam veya linç.
İyi ama onlar ülkelerine en iyi hizmeti yaptıklarına inanmadılarmı?evet inandılar,ama mesele sadece hizmet değil.
Asıl olması gereken MİLLET'LE,HALK ,İLE,bürokratı ile,oy vereni,vermeyeni,seveni ve sevmeyeniyle gazetecisi ile,televizyoncusu ile ÜLKE içinde birlik beraberlik içinde olmalı  diye düşünüyorum.
Saygı ve muhabbetlerimle.