Geçtiğimiz gün okuduğum bir haber konusunda biraz araştırma yaptım.Kayısı çekirdeğinin içinin siyanür içerdiği ve özellikle çocuklarda 1-2 saat içinde ölüme yol açtığını öğrendim

112 Merkezden aldığım bilgiye göre; Önceki gün Manisa’da küçük bir kız çocuğu yediği 4-5 kayısı çekirdeği yüzünden zehirlendi. Acilen Ege üniversitesine getirilen küçük kız için zamanla yarış başladı.İzmir’deki hiçbir hastanede siyanürün antidotu bulunamayınca Bergama da ki bir altın işletme madenine helikopter ambulans gönderildi.Buradan alınan antidot küçük kıza uygulandı ve hayati tehlike önlendi.
Uzmanlar kayısı çekirdeklerinin özellikle küçük çocuklara yedirilmemesi uyarısında bulunuyor. 
Uzmanların pazarlarda bademle karıştırılarak satılan kayısı çekirdekleriyle ilgili de bir uyarısı var. Siyanür zehirlenmesi yaşamamak için hileli ürün satanlara karşı dikkatli olmak gerekiyor.
2 küçük kayısı çekirdeği 10 kilo ağırlığındaki bir çocuğu kısa sürede ölüme götürebiliyor. Mide asidini arttırdığından çekirdeği yiyen kişinin tok olması ve çekirdeğin tazeliği zehirlenmeyi hızlandırıyor.
İlk bakıldığında önemsenmeyecek bir konu gibi görülse de,son derece dikkat edilmesi ve çocuklara yedirilmemesi gerekiyor.Değerli okurlar lütfen bu bilgileri çevremizle paylaşalım.Ve olası bir tehlikenin önüne geçelim.Saygılarımla, sağlıklı günler dilerim…

NOT: ANTİDOT NEDİR:Eş anlamı panzehir olan antidot;Bir zehri etkisiz hale getirmek için ona karşı uygulanan etken maddedir.