Gün geçmiyor ki, ilçemizde yeni bir motorsiklet kazası daha duymayalım.Yaz aylarının da gelmesi ile artış gösteren bu tip kazalarda bazen ciddi yaralanmalar ve maalesef ölümler meydana geliyor.

            Bakıldığında tablo hemen hemen aynı.16 ila 22 yaş arası genç arkadaşlar,ehliyet ve kask olmaksızın,gençliğin verdiği cesaretle düşüncesizce hız yapıyor ve acı tablo yine anneleri,babaları,bizleri üzüyor.O gencecik acı içinde inleyen bedenleri asfaltlardan toplamak o kadar hüzün verici bir tablo ki anlatılamaz.

            Ancak görünen o ki, bazı ebeveynler motosiklet kazalarında kaybolan hayatları görmezden gelerek çocuklarına karne hediyesi olarak sunmaya devam ediyor bu ölüm makinesini. Bir evladın ne zorluklarla yetiştiğini en iyi bilen aileler maalesef bu ihmale imza atıyorlar. Peki bu konunun önüne geçebilmek için ne yapmak gerekiyor bunu tartışalım.

          Bence birinci görev ailelerin. 18 yaşını doldurup A2 sürücü belgesi almadan çocuklarına motosiklet almamalılar. İkinci görev motosiklet satıcılarının. Sattıkları her motosiklet ile birlikte kask da satmalılar. Yani bunu zorunlu hale getirsinler. 3. görev ise emniyet mensuplarımıza düşüyor. Onlar da uygulamalarını sıklaştırarak kask takmayan sürücülere, olay yerinde anında gerekli cezai işlemi uygulayacak. Bu işin affı olmayacak ki tedbir alınabilsin.

        Son olarak 4. bir görev kalıyor. Bu da biz 112 çalışanlarına düşüyor ama yukarıdaki 3 görev yapıldığında inşallah bize ihtiyaç duyulmadan mesele hallolmuş olacak. Gençler bizim yarınlarımız onlara asfalt köşelerinde ölmek de sızlanmak ta hiç ama hiç yakışmıyor. Kazasız belasız, sağlıklı bir yaşam dilerim.

Saygılarımla…