112 ekipleri olarak hem ilçede hem ilçe köylerinde gittiğimiz vakalarda olay yerindeki vatandaşlarımız üzerinde yapmış olduğumuz ortak bir analizimiz var. Bu analizi bize, daha önce başka bir ilde görev yapan bir arkadaşımız işaret etti. “Tire halkı ne mutlu ki yardımseverlik hastalığına kapılmış”.
        Evet, gerçekten de gittiğimiz vakalarda sokağın başında başlıyor halkın yardımı. Ambulansın park edilişinden hastanın ambulansa taşınmasına kadar öyle bir seferberlik oluyor ki çalışanlar olarak çok mutlu oluyoruz. Arkadaşım bu duruma mizahi olarak ‘iyilik hastalığı’ diyor çünkü hastaneye götürmek üzere sedye ile taşımakta olduğu teyze bile yattığı sedyeden “Ah çocuğum yoruldunuz, az dinlenin acele etmeyin” diyerek acısını unutacak kadar iyi olabiliyor.
       Bu öyle bir iyilik kervanı ki Ege insanının iyi yürekliliğini gözler önüne seriyor. Dost kötü günde belli olurmuş. Tire halkı kötü gün dostu olduğunu, mahalleye yeni taşındığı için tanımadığı komşusunu gerektiğinde sırtına alarak ambulansa getirerek gösteriyor. Allah razı olsun.
      Geçtiğimiz gün Foça’daki hain saldırıda da gördük Ege insanının nasıl tek yürek olduğunu. İnsanlar yaralı askerlerimize kan verebilmek için akın etti hastanelere, taksiciler ücretsiz taşıdı insanları hastaneye. Ve hain eller bir kez daha anladı bu milleti asla yıkamayacak bu vatanı asla bölemeyecek olduklarını.
      Ben Tire halkı başta olmak üzere, tüm Ege insanını ayakta alkışlıyor, birlik ve beraberliğimizin, yaradılanı Yaradan’dan ötürü sevişimizin asla tükenmemesini diliyorum. Bu vesile ile başta Foça’daki şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Allah Ezan-ı Muhammed’imizi dindirtmesin, bayrağımızı indirtmesin inşallah. Sağlıcakla kalın! Saygılarımla.