Altımızdan toprak kayıyor beyler. Tarlalarımızın, arsalarımızın sınırları çalınmaya çalışılıyor beyler. Arsamızın göbeğine, dilini, şeklini, örfünü, âdetini bilmediğimiz göçebeler yerleştirilmiş, ekinimiz hasadımız bozuluyor beyler. Tapumuz gelecekte işgal edilen arsamızdaki çapulcuları çıkarmaya yetmeyecek gibi görülüyor beyler. Mülk “kadı”nın değil amma kadı zaten bizim dilimizi bilmiyor, bizim gibi konuşmuyor, bizim gibi yemiyor ki beyler. Hınım, hısım, akraba, konu, komşu ile aramıza duvar örülüyor beyler. Miras deyip toprağımız bölünüyor, sonra da “senin işine yaramaz” denip mirasçıdan haraç mezat alınıyor beyler.

Zaman Tapuları birleştirip arsamızı, tarlamızı, tapanımızı çapulcu ve işgalci göçebelerden kurtarma, tohumu toprağa beraberce atma zamanıdır beyler. Miras deyip önce toprağı sonra kardeşi ayırma zamanı değil, varsak hep birlikte var olcağız deyip tapuyu, toprağı, sabanı, harmanı beraber tutma zamanıdır beyler.

Birbirimizle küsüp tarlayı tabanı ayırmak için bir sebep aranırsa illaki bulunur amma tarlayı tapanı beraber işleyip gücümüzü birleştirmek için bir sebep aramaya gerek yok. O kadar çok sebep var ki; Damarımızdaki kan bağı, din bağı, örf adet bağı, dil bağı, ortak toprak bağı, işte bu bağlar bizi biz yapan can bağı, Bu bağlara sahip çıkalım beyler, çürütmeyelim bu bağları. Topraklarımızın erozyona kapılıp ayaklarımızın altından kayıp gitmesine seyirci kalmayalım. Set olalım topraklarımızın önüne, ağaçlandıralım topraklarımızı, ekinimizi hasadımızı beraberce yapalım. Topraklarımızdaki gelecek baharlar bizim olsun, torun, toprağımızın olsun beyler.

Türk’e toprak doğduğunda beşik, öldüğünde mezardır beyler. Beşikten mezara toprak Türk’e candır beyler. Yaban ellerde doğmak istemem, doğmayı istemediğim yaban ellerde ölmek de istemem, isteyeniniz varsa beri gelsin beyler. Örf ve adetlere göre doğup büyüdüğüm bu topraklarda örf ve adetlere göre ölüp gömülmek isterim. Mezarımın arsasına yabanlar göz diksin, sonra da üstüne bina etsin istemem beyler.

Sözün özü toprak kayıyor ayaklarımızın altından beyler, gelin bir olalım, diri, iri olalım toprağımıza set, gelecek baharlara ümit olalım beyler.

Hoşça kalın sağlıcakla kalın.